Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Uporaba javnih površin v okolici zgradbe CIK, ki so v upravljanju CIK Trebnje v času epidemije in veljavnih omejitvenih ukrepov

Še vedno je v veljavi Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin (Uradni list RS št. 38/20 in 52/20 - v nadaljevanju Odlok o gibanju). Njegova sprememba z dne 18.4.2020 in sprememba Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS št. 53/20 – v nadaljevanju Odlok o ponujanju in prodaji blaga in storitev) sicer od 20. 4. 2020 določajo, da so dovoljene športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

 

Park skulptur sodi med odprte (kulturne) javne kraje v občini. Zato lahko v njem skladno z obvestilom Občine Trebnje št. 843-1/2020-246, z dne 20.4.2020, posameznik ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, izvaja športno-rekreacijsko dejavnost individualnega značaja, pri kateri ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki. Glede na določila veljavnih odlokov in priporočil o varnem izvajanju posameznih športno-rekreacijskih dejavnosti, se v parku lahko izvaja individualna vadba joge. Tako kot velja za ostale športno-rekreativne dejavnosti (tenis, golf, badminton…), so vadbe večjih skupin (3 ali 4 igralci) dovoljene izključno za člane skupnega gospodinjstva.

 

Prav tako uporaba klopic ni dovoljena.

 

CIK Trebnje, 7.5.2020

Oglejte si tudi