Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Šentlovrenški krog

Tradicionalni  Šentlovrenški krog na velikonočni ponedeljek je bil  letos samo v obliki posamične ali ožje družinske udeležbe, kajti treba je bilo upoštevati ukrepe NIJZ in priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje ter nošenja maske in druge ukrepe med pohodom.
Turistično-konjeniško društvo Krtina, ki je bilo v preteklih letih organizator Velikonočnega pohoda po Šentlovrenškem krogu, je objavilo, da letos zaradi omenjenih ukrepov ne bo organiziralo pohoda in je priporočilo zgolj morebitno individualno udeležbo z ustreznimi časovnimi razmiki. Obvestili so tudi, da ne bo zaključka pohoda, kot je bil običajno.
Kljub tem napovedim TKD Krtina smo ob poti prešteli najmanj 50 udeležencev, ki pa so priporočila NIJZ  res upoštevali, kajti po označenih poteh so hodili v majhnih skupinah ali posamično, vse od 9. ure, ko je običajni start, pa vse tja do poznega popoldneva. Šentlovrenški krog je – po udeležbi sodeč in kljub omejitvam – dodobra uveljavljen, saj pot turistični prostovoljci redno čistijo in označujejo.  Pohodna pot je dolga približno 15 km in ni prenaporna ter jo je mogoče prehoditi kadarkoli. Priporočena je pohodna obutev in oprema.

Brane Praznik

Oglejte si tudi