Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Konjeniška prireditev na Gombiščah

V nedeljo 8.7. 2018  je članom konjeniškega društva Gombišče  vreme prizaneslo in jim z obilico sonca  pomagalo izpeljati njihovo največjo prireditev v letu, ki zahteva veliko truda in dela.  Že tedne pred dogodkom so se trudili, pripravljali in urejali zadeve, da je prireditev stekla brez težav. Dogodek je popestrilo zares veliko število konjenikov v sedlu in vpregah, ki so se pomirili v treh disciplinah in sicer v:


NATIKANJU GOMBIŠKEGA OČESA kjer je zmagal DRAŽEN HODOROVEC  na konju ŠAMAR (Metlika), drugo mesto MARJAN MOŽINA na konju DURETA (Ranč Kastro) tretje mesto DAVID HOČEVAR na konju ARON ( KD Kranjski)


SPRETNOSTNO JAHANJE kjer je prvo in drugo mesto zasedla mlada TAMARA HOČEVAR. Prvo mesto je dosegla s konjem BARUJEM na drugo mesto pa jo je ponesel konj POPAJ (KD Kranjski)

Tretje mesto je zasedel DRAŽEN HODOROVAC na konju ŠAMAR (Metlika)


SPRETNOSTNA VOŽNJA DVOUPREG:  prvo sta zasedla voznik ALEŠ BRADAČ in njegov sovoznik SIMON MIKLIČ s konjama LISA in ČRTA ( KD Suha Krajina). Drugo mesto je zasedel JOŽE VIDMAR ml. s svojimi pomočniki in konjema LISKO in MIŠA ( KD Gombišče) tretje mesto  voznik JOŽE VIDMAR st., sovoznik STANE BRČON s konjama ETA in FEDORA.
Niso pa pozabili na najmlajše obiskovalce katere so zabavale animatorke z igralnice Mojca Pokrajcilja.  Preizkusilii so se v streljanju z loki, metanju podkvice in izdelovanju indijanske pirjanicami za še bolj zabaven dan pa so si lahko poslikali obraz in se pocrkljali s sladkorno peno. Po zaključenem tekmovalnem delu so se podružili s prijatelji ob dobri hrani, pijači in odlični glasbi v izvedbi dua Poljanšek. 

KD Gombišče

Oglejte si tudi