Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Zgodbe rok in krajev - projekt sodelovanja med LAS-i

LAS STIK je kot partner pristopil v projekt sodelovanja 11 Lokalnih akcijskih skupin iz Slovenije »Zgodbe rok in krajev«, ki bo omogočil rokodelcem aktivno povezovanje in sodelovanje ter njihov skupen nastop na trgu.


S pridobivanjem potrebnih različnih strokovnih znanj in izkušenj, sodelovanjem z oblikovalci za izboljšanje kvalitete njihovih izdelkov v okviru projekta se bo omogočilo rokodelcem uspešnejši nastop na trgu in s tem tudi izboljšanje njihovega gospodarskega položaja.


Namen projekta je ustvariti spodbudno okolje za razvoj rokodelstva v Sloveniji.


Za naše območje LAS STIK trenutno izvajamo popis rokodelcev z registrirano obrtjo/dejavnostjo ter tudi tistih potencialnih rokodelcev, ki se za ta korak še odločajo. Baza z vsemi podatki rokodelcev bo osnova za nadaljnje povezovanje, srečanja, delo, sodelovanje ter vključevanje v mreže rokodelcev.


V okviru projekta, razen izvedbe delavnic za pridobitev novih znanj in veščin, bodo izbrane tudi zgodbe – legende občin, ki so vključene v LAS STIK, izdelana bo knjiga z istoimenskim naslovom projekta »Zgodbe rok in krajev, oblikovan vsaj 1 inovativen produkt in izdelana skupna spletna in FB stran projekta.


Vabimo rokodelce z območja LAS STIK, da se vključijo v projekt in prepoznajo priložnost za povezovanje in možnosti za lastni razvoj ter razvoj in položaj rokodelstva v Sloveniji.


Za vprašanja ali termin smo vam na voljo na telefonski številki 07 34 82 103 in 031 647 072 od pon. do čet. med 9. in 15. uro in v pet. med 9. in 13. uro ali elektronski pošti las-stik@ciktrebnje.si. Spremljajte nas tudi na www.las-stik.si.


Sanela Halilović, koordinatorka
CIK Trebnje, Vodilni partner LAS STIK

 

 

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«

 

Oglejte si tudi