Logo MojaObčina.si
JUTRI
32°C
14°C
SRE.
33°C
16°C
Oceni objavo

V OBČINI TREBNJE KAR 29 ZLATIH UČENCEV

Županja Občine Trebnje Mateja Povhe je danes, 11. junija, v prostorih Centra za izobraževanje in kulturo sprejela učence, ki so prejeli zlata priznanja na državnih tekmovanjih iz znanja, in štirinajst mentorjev, ki so jih na tekmovanja pripravljali.

Učenci Osnovne šole Veliki Gaber in Osnovne šole Trebnje so se letos več kot odlično odrezali na tekmovanjih na različnih predmetnih področjih in si skupno priborili kar 30 zlatih priznanj ter številna druga priznanja.

Na današnjem sprejemu se je županja Mateja Povhe srečala z 29 učenci in njihovimi mentorji. Vsak je prejel praktično darilo za prihajajoče počitniške dni. Županja jim je čestitala za dosežke: »Vaš dosežek ni le osebni uspeh, ampak tudi spodbuda in ugled za šolo in celotno skupnost. Znanje je najboljša naložba, saj obrodi sadove, ki jih nosimo skozi vse življenje in so temelj za prihodnost.«

Iz Osnovne šole Trebnje so se sprejema udeležili prejemnik zlatega priznanja iz angleščine Anže Zupan in mentorica Saša Bedene, prejemnika zlatega priznanja iz astronomije Ada Simončič in Aljaž Anžlovar pod mentorstvom Andreja Anžlovarja, tri zlata dekleta, ki so se odrezala na tekmovanju s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje Eva Štupar, Eva Starič in Metka Žlebnik z mentorico Marjeto Kmetič. Na tekmovanju iz znanja francoščine je zlato priznanje osvojila Alekseja Rosnaky pod mentorstvom Saše Bedene, v znanju iz matematike za Vegovo priznanje pa Mark Vidic pod mentorstvom Viktorije Pirc. Na sprejemu smo spoznali Brino Cesar, Gašperja Turka, Nika Korelca in Črta Kranjca z zlatim priznanjem na področju konstruktorstva in tehnologije obdelav ter njihovo mentorico Marijo Strah. Na tekmovanju v znanju Vesele šole sta zablestela Mark Skube in Samanta Strajnar pod mentorstvom Zvonka Simeunića. V znanju iz logične pošasti pa se lahko pohvalijo Jaka Bratuž, Žan Samotorčan, Oskar Kralj, Lovro Bregar, Manca Vozel, Ema korelec, Ita Franjga, Eva Gabrijel, Hana Uhan, Sara Praznik, Nejc Ule, Mark Skube in Neža Šmid pod mentorstvom Martine Zupančič, Martine Nemec, Irene Gole in Franca Petelinca.

Na Osnovni šoli Veliki Gaber pa so z zlatimi črkami zapisana imena Lovro Kek, ki je zlato priznanje prejel na državnem tekmovanju iz biologije pod mentorstvom Vesne Rajar, Kai Kapetan z zlatim priznanjem iz znanja nemščine pod mentorstvom Stanke Kajba in Lara Cafuta z zlatim priznanjem iz znanja angleščine pod mentorstvom Mateje Stare.

Vsem iskreno čestitamo in jim želimo sproščene poletne dni.

 

Oglejte si tudi