Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Prostovoljci, pozor!

V času epidemije Covid-19 iščemo nove prostovoljce in prostovoljke za pomoč v Domu starejših v Trebnjem

 

Rdeči križ Slovenije je nevladna, neodvisna in humanitarna organizacija nacionalnega pomena. V Rdečem križu Slovenije se zavedamo resnosti trenutnih okoliščin, ki jih je prinesla epidemija korona virusa, saj vemo, da so ukrepi korenito zarezali v naš vsakdan in spremenili potrebe družbe ter ljudi. Da v tem času potekajo vsaj najnujnejše storitve, v veliki meri skrbijo naši prostovoljci, ki s svojo predanostjo, nevtralnostjo in nepristranskostjo nudijo upanje in podporo vsem pomoči potrebnim. Pri preprečevanju in lajšanju stik najbolj ranljivih sodelujemo tudi z drugimi humanitarnimi, zdravstvenimi in socialnimi organizacijami. 

Skupaj s 56 območnimi združenji Rdečega križa podpiramo tiste, ki so v času epidemije najbolj ogroženi (starostnike, kronično obolele, socialno ogrožene družine, itd.) ter si prizadevamo, da bi jim vsaj malo olajšali vsakdan, ki je v teh časih prepoln negotovosti in obupa. Ker je skrb za sočloveka v hudih časih še kako pomembna, te vabimo, da se pridružiš naši ekipi prostovoljcev in skupaj z nami spremeniš svet na bolje.

Trenutno iščemo prostovoljce ZA POMOČ V Domu starejših v Trebnjem. Kolektiv DSOja se je znašel pred zelo napornim izzivom. Soočajo se z velikim pomankanjem kadra in prosijo, da jim pomagamo premostiti trenutno situacijo. Zaželjeno je kakršnokoli znanje s področja zdravstva, seveda pa vsaka pomoč šteje.

Prijaviš se lahko tukaj: http://bit.ly/RKSProstovoljstvo​.

 

Bolničarji RKS ob prihodu na usposabljanje v UKC Ljubljana za podporo tamkajšnjemu zdravstvenemu osebju. Foto: Aleš Černivec

 

Foto: Aleš Černivec in arhiv RKS

 

 

Oglejte si tudi