Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Poziv k sodelovanju, kolektivni odgovornosti, solidarnosti in spoštovanju do sočloveka v času pandemske izčrpanosti

V luči uspešnejšega preprečevanja širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 vse institucije, podjetja, društva in posameznike pozivamo, da v svojih okoljih skladno z aktualnimi napotki in določili, organizirate le življenjsko nujne aktivnosti, saj boste tako doprinesli k omilitvi krize in zmanjševanju števila obolelih.

 

V nedavno prejetem dopisu, nas NIJZ obvešča, da Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da lahko zaradi dolgotrajne javnozdravstvene krize, ki jo predstavlja trenutna epidemija, prihaja do pandemske izčrpanosti. To pomeni, da prihaja do pomanjkanja motivacije za upoštevanje priporočenih samo zaščitnih vedenj, kar pa lahko ogroža uspešnost ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

 

Kljub temu, da se zavedamo, da so sprejeti ukrepi, omejitve gibanja in socialnih stikov ter tudi osnovni zaščitni ukrepi za marsikoga rigorozni in (pre)dolgotrajni, pa vas ponovno opozarjamo in pozivamo, da je le-te potrebno upoštevati nenehno in v vseh okoljih. Le s sodelovanjem, kolektivno odgovornostjo, solidarnostjo in s spoštovanje do sočloveka bomo lahko zaščitili sebe, svojce, kolege v službi, zdravstvene delavce, gospodarstvo, šolstvo in druge. Trenutne razmere od vseh nas terjajo skrajno mero sodelovanja in upoštevanja trenutno veljavnih navodil stroke in vlade, še posebej če želimo zaščititi ranljive skupine.

 

Vinko Ribič,

poveljnik Štaba CZ

Oglejte si tudi