Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

POSEBNE OBLIKE GLASOVANJA - 2. KROG VOLITEV

 

POSEBNE OBLIKE GLASOVANJA

 

PREDČASNO GLASOVANJE
 
V kolikor volivci na dan glasovanja niso doma oz. so odsotni iz kraja bivanja lahko glasujejo na predčasnem volišču, ki bo na sedežu občinske uprave Občine Trebnje Goliev trg 5, Trebnje, v veliki sejni sobi, pritličje levo.

Predčasno glasovanje bo potekalo za občane Občine Trebnje v naslednjih terminih:

- v  SREDO, 30. 11. 2022 od 7.00 do 19.00 ure    

- v ČETRTEK, 1. 12. 2022 od 7.00 do 19.00 ure    

 

GLASOVANJE NA DOMU
 
Volivec, ki zaradi bolezni ne more glasovati na volišču, lahko glasuje pred volilnim odborom na svojem domu. Za glasovanje na domu mora volivec najpozneje tri dni pred dnem glasovanja tj. do vključno srede, 30. 11. 2022, sporočiti OVK, da želi glasovati pred volilnim odborom na svojem domu. Sporočilo mora volivec posredovati na naslov Občinski volilni komisiji, Goliev trg 5, 8210 Trebnje.
Obrazec je na voljo pri OVK.

 

GLASOVANJE PO POŠTI (na območju Slovenije)

Volivec, ki bo na dan glasovanja na zdravljenju v bolnišnici ali zdravilišču, v zaporu ali priporu, v domu za starejše občane, mora sporočiti OVK, da želi glasovati po pošti. Zadnji dan za vložitev obvestila je sreda, 23. 11. 2022.

 

GLASOVANJE PO POŠTI IZ TUJINE

Na podlagi 80. člena Zakona o lokalnih volitvah, DOLOČBE ZAKONA O VOLITVAH V DRŽAVNI ZBOR, KI SE NANAŠAJO NA GLASOVANJE PO POŠTI IZ TUJINE IN NA GLASOVANJE NA DIPLOMATKIH PREDSTAVNIŠTVIH TER KUNZULATIH REPUBLIKE SLOVENIJE, NE VELJAJO. To torej pomeni, da na lokalnih volitvah volivke in volivci ne morejo glasovati po pošti iz tujine, kot tudi ne na diplomatskih predstavništvih ter konzulatih RS v tujini.

 

 

Številka: 040-1/2022

Datum: 22. 11. 2022

 

                                                     Predsednica Občinske volilne komisije

                                                                 Monika Mežan, l. r.

 

 

Oglejte si tudi