Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

PETICIJA KRAJANOV KRAJEVNE SKUPNOSTI VELIKI GABER, S PRVOPODPISANIM MIROSLAVOM ZORCEM

Peticija krajanov Krajevne skupnosti Veliki Gaber, ki je naslovljena na Občino Trebnje s prvopodpisanim Miroslavom Zorcem.

Nadalje vam predstavljamo, najbrž politično motivirano peticijo in odgovor nanjo, tako župana, kot tudi ravnatelja OŠ Veliki Gaber. 

Na poslano peticijo se je odzval tudi ravnatelj Osnovne šole Veliki Gaber, g. Gregor Udovč. Njegovo celotno vsebino objavljamo v priponki. 

 

 

 

 

Spoštovane krajanke in krajani, podpisniki peticije Krajanov KS Veliki Gaber!

   Protesti in peticije ne predstavljajo najboljšega načina za izkazovanje pripravljenosti sodelovanja. V Velikem Gabru na žalost ni ravno kakšnega hudega navdušenja za sodelovanje, še takrat ko pa se oglasite, pa gre za nasprotovanje in nagajanje. Na območju Velikega Gabra je zelo težko pridobiti zemljišča ali služnosti za izvedbo nujnih investicij in infrastrukture. Ko sem poskušal izboljšati stanje v OŠ in pri vodenju le-te, sem naletel na odpor levičarskih skrajnežev, ko smo želeli zgraditi vrtec, ste protestirali proti izvedbi vrtca kot sedaj stoji Šentlovrencu. Pločnik bi bil že zdavnaj zgrajen, če bi od lastnikov dobili soglasja za poseg v zemljišča ob cesti …

   Poleg načina, ki ste ga ubrali vi, so legalni oziroma primerni predstavniki za vzpostavitev dialoga z občino in občinsko upravo, tudi svet KS s predsednico ter predstavnik v Občinskem svetu Občine Trebnje, svetnik Branko Longar. Zelo aktivno je tudi Društvo upokojencev Veliki Gaber s predsednico Jožefo Štrempfelj na čelu, in še kar nekaj njih, s katerim vodimo dialog in usklajujemo potrebe in želje. Gospod Tomaž Praznik me je klical pred meseci zaradi pločnika in podobnih zadev. Priporočam vam, da se ne delite in da delujete enotno za razvoj kraja. Če pa pričakujete, da boste posamezniki ukazovali občinski upravi in županu, ste se pa zmotili, mi od vas pričakujemo proaktivno sodelovanje in ne parcialno izražanje želja in zahtev.

   Nadaljnje načrtovanje projekta izgradnje nove telovadnice in dozidave šole se lahko takoj ustavi. Z ravnateljem smo usklajevali potrebe za šolo, ki bi imela dva razreda po letniku in temu primerno telovadnico. Projekt naj bi bil razdeljen v dve fazi in s projektiranjem prve faze bi začeli takoj, to je telovadnica in prilagoditev sedanje telovadnice za namen izvajanja pouka. Računamo, da bi bili projekti pripravljeni do konca leta, ker se za šolstvo napoveduje razpis, kot je bil v letošnjem letu, kjer smo pridobili 1,4 mio € za reševanja prostorske stiske OŠ Trebnje. Prosim, da se svet KS sestane z ravnateljem in prouči idejno zasnovo.

     Prepoved prodaje je malo smešna zahteva, za kaj podobnega bi se morali vključiti v javno razpravo o proračunu, ki je trajala 15 dni. V preteklosti sem se že sestal direktorjem Stanovanjskega sklada, vendar za enkrat niso zainteresirani za gradnjo varovanih stanovanj. Prodali bomo investitorju z ustreznim programom ali za stanovanja. Če pa imate zamisel ali ustreznega investitorja, pa mi prosim sporočite. V povezavi s tem, vas obveščam tudi, da smo kupili cca 11.000 m2 zemljišča za trgovino KZ, kjer je sedaj zagotovljen prostor za vrtec in igrišča ter vsebine, ki vas zanimajo, v ta namen predvidevamo izvedbo OPPN, kjer se boste lahko vključili.

    Strategija razvoja je dolžnost vas in KS, opravite ustrezne razprave in ideje vključite v dokument. Pri tem se je potrebno trezno in razsodno opredeliti do dinamike izvedbe in virov financiranja. Pločnik je že deset let v vaših rokah, posamezniki izsiljujejo (tudi nekateri podpisniki peticije) in ne prodajo par m2 zemljišča. Za izvedbo pločnika Medvedjek–Jerlah je razpis v teku. Ob tem se zahvaljujem svetniku Longarju in poslancu Pavlinu za pomoč pri delitvi projekta.

    Svetnik Longar in poslanec Pavlin sta zelo aktivna in sta marsikateri projekt pospešila in takih sogovornikov si želimo. Vse vas pa opozarjam, da so Tomaž in njegovi somišljeniki svoj pogled usmerili v volitve in to na način, da želijo rušit, protestirat, zavajat v stilu LJ kolesarjev.

 

 Alojzij Kastelic, župan

 

 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Objavljamo javno opravičilo gospoda Tomaža Praznika, ki smo ga veseli, hkrati pa kot župan poudarjam, da ne gre za nobene zamere, da pa preden tovrstne odkumente ustvarimo, je vendarle potreben predhoden dialog in vedenje v kateri fazi so posamezni projekti, in šele s popolno informacijo lahko kritično razpravljamo o vseh odprtih vprašanjih. 

 

JAVNO OPRAVIČILO

Spoštovani, 

ob nastali situaciji s podpisano peticijo se iskreno in javno opravičujem za nepremišljeno sodelovanje v peticiji krajanov, ki z moje strani ni bila mišljena v smeri ustavitve vseh postopkov ali nagajanja temveč v smeri konstruktivnih dogovorov glede odprtih problematik. Strinjam se tudi, da bi lahko k reševanju pristopili na kakšen drug primernejši način kot je bila ta peticija.

Na tem mestu se zato ponovno opravičujem vsem in sem zato tudi pripravljen odstopiti z vseh dodeljenih funkcij.

S spoštovanjem in v upanju na nadaljnje konstruktivno sodelovanje vas lepo pozdravljam,

Tomaž Praznik

 

 

 

Oglejte si tudi