Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

ODVRŽENI ODPADKI OB CESTAH

Medobčinski inšpektorat in redarstvo v zadnjem času prejema več obvestil o odvrženih odpadkih ob cestah. Zlasti so bile izpostavljene ceste Rodine – Gomila, Repče – Trebnje, Dolenja Nemška vas – Poljane, Krtina – Veliki Gaber, odpadke pa je moč opaziti tudi ob drugih cestah. Najpogosteje so odvržene pločevinke piva, plastenke, vrečke, cigaretne škatlice in ogorki ter podobno.

 

Sprehajalci in vozniki, ki nas obveščajo o odpadkih ob cestah,  se močno zgražajo nad takšnim onesnaževanjem. Očitno onesnaževalci lažje odpadek vržejo skozi okno vozila, kot pa ga odložijo v zabojnik. S tem početjem kažejo lasten odnos do okolja in do tistih, ki namenjajo pozornost pravilnemu ravnanju z odpadki. Očitno je odpadke najlažje vreči skozi okno vozila, saj to potem ni več skrb te osebe. Morda pa bi postala spet, ko bi ta oseba dobila kazen za takšno početje. Za odmetavanje svari iz vozila je predpisana globa 80,00 EUR. Verjetno za nekatere premalo.

 

Za okoljsko ozaveščene: če opazite takšno odmetavanje odpadkov iz vozil ali kakšno drugačno onesnaževanje okolja – zapišite si registrsko številko vozila in znamko, opis osebe, kje in kaj je bilo odvrženo oz. si zapomnite čim več podatkov, in to sporočite Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu (inspektorat@mokronog-trebelno.si) ali policiji (112). Če ne drugega, bo kršitelj imel vsaj en pogovor o ravnanju z odpadki.

 

Medobčinski inšpektorat in redarstvo

 

Oglejte si tudi