Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

OBVESTILO ZA JAVNOST GLEDE NOVIH OKUŽB S KORONAVIRUSOM SARS-CoV-2 V OBČINI TREBNJE

Dne 20. 8. 2020 so bile v Občini Trebnje potrjene tri nove okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2. Skupaj je tako v Občini Trebnje aktivnih pet okužb.

Po zadnji znanih podatkih je bila ena okužba potrjena pri vzgojiteljici v Vrtcu Mavrica Trebnje, ena pa pri zaposlenemu v Domu starejših občanov Trebnje.

V obeh institucijah se izvajajo vsi potrebni zaščitni ukrepi s ciljem preprečitve širjenja okužb. V Vrtcu Mavrica Trebnje je bila skupini otrok, s katero je bila vzgojiteljica v stiku, odrejena karantena, prav tako v izolaciji ostajata njeni sodelavki, s katerima je imela tesnejši stik. Na sedežu Doma starejših občanov Trebnje pa so do razjasnitve epidemiološke situacije prepovedani tudi obiski in izhodi stanovalcev.

Po mnenju infektologov je možnost za širjenje okužb v izpostavljenih dveh primerih sicer majhna, vendar opozarjamo, da gre za še en opomin za vse, da ravnamo odgovorno, smo pazljivi glede osebnih stikov in dosledno spoštujemo priporočila pristojnih organov glede obnašanja in uporabe zaščitne opreme.

 

Ostanite zdravi.

Alojzij Kastelic
ŽUPAN

Oglejte si tudi