Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Obvestilo o izvajanju 24 urne pogrebne dežurne službe

Spoštovani,

na podlagi Zakona o pogrebni in pokopališki dejavnosti ((Uradni list RS, št. 62/2016) (Zakon)) je Občina Trebnje sprejela Odlok o pokopališkem redu v Občini Trebnje ((Ur. list RS št. 17/2018) (Odlok)), ki je stopil v veljavo 24.3.2018. Odlok med drugim ureja tudi način izvajanja 24-urne dežurne službe, ki je skladno z Zakonom del javne službe.

Obveščamo vas, da je Komunala Trebnje d.o.o. skladno s  7. členom Odloka, edini izvajalec 24-urne dežurne službe. Dežurna služba obsega vsak prevzem in prevoz pokojnika na območju občine od kraja smrti do hladilnih prostorov izvajalca javne službe ali zdravstvenega zavoda zaradi obdukcije pokojnika, odvzema organov oziroma drugih postopkov na pokojniku in nato do hladilnih prostorov izvajalca javne službe.

Komunala ima zagotovljeno 24-urno dežurno službo na katero nas pokličite v primeru  smrti oskrbovanca, pacienta oziroma v primeru smrti na domu.  Naši sodelavci so stalno dosegljivi  na naši dežurni telefonski številki 041 399 707.

V ceno 24-urne dežurne službe je vključen prevzem in prevoz pokojnika, zato teh storitev posebej ne bomo več zaračunavali. V primeru smrti se bo za vsak primer obračunala le cena 24-urne dežurne službe, ki znaša 182,90 EUR.

Ceno dežurne službe bomo obračunali za vse primere ne glede na to kdo bo izvajalec pogrebne slovesnosti. V primeru, ko bo pogrebna služba Komunale tudi izvajalec pogrebne slovesnosti, vam bomo ceno dežurne službe obračunali neposredno. Če bo izvajalec pogrebne slovesnosti morebitno drugo pogrebno podjetje, bomo strošek dežurne službe vključno s prevzemom in prevozom pokojnika obračunali izbranemu drugemu pogrebnemu podjetju.

 

Povzeto po obvestilo JP Komunala Trebnje

 

Oglejte si tudi