Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Občina Trebnje prejela odločitev o podpori za projekt INDUSTRIJSKA CONA TREBNJE–2. FAZA – odobreno sofinanciranje z več kot pol milijona EUR

Občina Trebnje prejela odločitev o podpori za projekt INDUSTRIJSKA CONA TREBNJE – 2. FAZA – odobreno sofinanciranje z več kot pol milijona EUR

Občina Trebnje je za operacijo Industrijska cona Trebnje – 2. faza, ki pomeni nadaljnje komunalno opremljanje industrijske cone v Trebnjem oziroma razširitev leta 2017 dokončane 1. faze, pred kratkim prejela odločitev o podpori. Službe vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je kot organ upravljanja posredniškemu organu Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) izdala odločbo o podpori operacije, Občina Trebnje pa bo z MGRT v kratkem podpisala pogodbo o neposredni potrditvi operacije.

Skupna vrednost projekta znaša 1.091.004,77 EUR, od česar bosta Evropski sklad za regionalni razvoj kot prispevek Evropske unije in Republika Slovenija kot pripadajoči nacionalni prispevek skupaj prispevala 541.072,00 EUR.

Občina Trebnje bo takoj po podpisu pogodbe izvedla javno naročilo za izbiro izvajalca del, z deli pa se bo po vseh pričakovanjih pričelo še v letošnjem letu.

S komunalno opremljenimi enotami P2, P3 in P4 bodo možnosti za dober gospodarski razvoj v naši občini še večje.

 

Občinska uprava Občine Trebnje
Oddelek za splošne zadeve

Oglejte si tudi