Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Nov sijaj Trebanjskega koša ...

 V Trebnjem se je ta konec tedna odvijala že 29. osrednja občinska turistična prireditev Iz trebanjskega koša, ki tudi letos ponuja raznovrstno dogajanje za vse generacije. Začeli smo v petek, ko smo pripravili Dan podjetnosti s »sejmiščem« podjetnikov in obrtnikov, v tukajšnji dvorani STIK pa smo pripravili modno revijo mladih modnih oblikovalk Bernarde Gabrijel, Maje Gazvoda in Zale Hrastar.

Na osrednjem prizorišču smo zvečer podelili nagrade Trebanjski koški, ki so jih letos prejeli Glasbena šola Trebnje, Patricija Pavlič, Lan Gašperin, Miha Zarabec, trebanjski REM, Toni Kukenberger, Občinski pihalni orkester Trebnje in Društvo vinarjev Trebnje. Gre za nagrade, ki jih podeljujejo posameznikom oziroma ustanovam, ki prispevajo k promociji lokalne skupnosti na družbenem, športnem, kulturnem ali gospodarskem področju.

V petek smo dogajanje sklenili z domačo glasbeno skupino Drugi vagon in zasedbo Ana Pupedan.

Sobota je bilo v znamenju Keltov in Rimljanov. Pokazali smo rimske vojščake, delavnici o keltskih zakladih in zeliščih, peko kruha brez dodatkov, antično telovadbo, gledališko delavnico, Trebanjski tek, izobraževalni pohod po sledeh Rimljanov, izdelovali so tudi naglavne venčke in rimska oblačila iz rjuh. Vrhunec sobotnega dogajanja pa je bil velika rimska povorka. Vse skupaj pa so popestrili obiskovalci, ki so preplavili Trebnje.

Nedelja je bila letos v znamenju športa. Dopoldne se je odvil tradicionalni kolesarki maraton Dana, ki ga pripravlja Kolesarsko društvo Gorenje Ponikve. Na njem so se pomerili  udeleženci na dveh trasah (27- ali 65-kilometrski), letošnja novost pa je bil mini kolesarski maraton Dana Junior. Tudi igre med krajevnimi skupnostmi so bile zelo zanimive.

Skratka nova ekipa organizatorjev pod okriljem občine je bila zelo uspešna in vrnila Trebanjskemu košu star in dopolnjen sijaj.
Velika hvala Luki Bregarju, Mariji Prosenik, Mateji Zupančič, Iris Bečaj, PGD Trebnje z Lovrom Hrenom na čelu in vsem ostalim prostovoljcem. Velika hvala tudi vsem 72 društvom, zavodom in posameznikom, ki ste sodelovali in soustvarjali izjemne dneve praznovanja Občine Trebnje.  Hvala tudi gospodarstvu za podporo in udeležbo.
Upam da smo se vsi skupaj počutili kot velika družina, povezana med sabo. Torej vse vas vabimo, da se nam pridružite tudi prihodnje leto. 

 

Alojzij Kastelic
župan 

Oglejte si tudi