Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Mlada Mia Jarc v samem svetovnem vrhu discipline K-1r

Slovenska kadetska in mladinska reprezentanca se je po navedbah Kickboxing zveze Slovenije iz svetovnega prvenstva v kickboxingu, ki je sredi septembra potekalo v italijanskem Jesolu, vrnila s kar zajetnim izplenom naslovov in odličij. Na svetovnem prvenstvu je sodelovalo kar 2319 tekmovalcev iz 65 držav, kar je največ doslej. 

To sicer ne bi bila novica za v lokalne medije, če med prejemniki odličij ne bi bila tudi naša mlada občanka Mia Jarc. Mia je namreč v najzahtevnejši disciplini K-1r zasedla več kot odlično 2. mesto, in s tem Sloveniji priborila prvi ženski finale v tej ring disciplini, sebi pa laskavi naslov svetovne podprvakinje.

Kot smo lahko prebrali v FB zapisu Mijinega trenerja dan po borbi (in čemur smo bili priča tudi vsi, ki smo prenos prvenstva spremljali v živo), pa bi Mia lahko postala tudi svetovna prvakinja, vendar so sodniki kljub močnem vodstvu in očitno nadmočjo Jarčeve nad Ukrajinko v vseh treh rundah, v zadnjih sekundah zadnje borbe Ukrajinki prav »nešportno« dosodili zmago.

Kljub upravičeni žalosti in jezi, sta Mia in njen trener Alen Štritof, dokazal pravi športni duh in z dvignjeno glavo sprejela naslov svetovne podprvakinje. Klub razočaranju se zavedata, da je tudi srebrno odličje mojstrski dosežek, ki ga nameravata v prihodnje še izboljšati.

Kot zanimivost naj dodamo, da je Slovenija na zadnjem svetovnem prvenstvu dokazal, da postaja velesila v kickboxingu, saj s kar šestimi naslovi svetovnih prvakov ter osmini srebrnimi in sedmimi bronastimi odličji glede na število prebivalcev v primerjavi s konkurenco v svetovnem merilu močno prednjači.

Mia, iskreno ti čestitamo ob izjemnem uspehu in držimo pesti tudi za prihodnje uspešne borbe.

 

Alojzij Kastelic, župan in
občinska uprava

 

Foto: KBZS

 

Oglejte si tudi