Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Koncert otroške folklorne skupine Stična

Jaz sem muzikant! S tem naslovom so člani Otroške folklorne skupine Stična poimenovali večer in ga z omenjeno pesmijo tudi otvorili. Dogodku so bili lahko priča, 10. marca, ob 17. uri, v Kulturnem domu v Stični, katerega si je ogledalo okoli 200 gledalcev.

Člani otroške folklorne skupine so se na njega pridno pripravljali. Dekleta so redno hodila na vaje, kjer so se učili novih plesov, same pa so tudi pripravile celotno sceno. Na samem večeru so se predstavili z novo odrsko postavitvijo »Oreh je naš.«

V goste so povabili uspešno Otroško folklorno skupino Vidovo, katera je letos prejela Jurčičevo plaketo za dolgoletno aktivno delovanje in izjemne dosežke na področju ohranjanja slovenskega ljudskega izročila. Na koncertu pa so se predstavili z odrsko postavitvijo Moja punčka. Na večeru plesa so se predstavili tudi Harmonikaši orkestra Bučar, ki so poskrbeli, da nas je spremljala glasba ob zvokih harmonike, kitare ter basa. Pohvalijo pa se lahko z izpeljanimi projekti »S harmoniko na Triglav, po slovenski obali, skozi Postojnsko jamo, ob Kolpi…«. Povezovanje je potekalo v sproščenem vzdušju, za katerega so poskrbeli bivši člani odrasle Folklorne skupine Stična. Večer se je zaključil s skupno točko vseh nastopajočih ob venčku slovenskih narodnih pesmi. Po koncertu pa so se gostje in obiskovalci podružili z nastopajočimi in izmenjali mnenja in prve vtise.

Oglejte si tudi