Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Komunala Trebnje začenja praznovanje 60-letnice delovanja

Trebnje, 8. oktober 2021

V jubilejno leto vstopajo s publikacijama za otroke

Prihodnje leto bo minilo 60 let od ustanovitve Komunale Trebnje. Ob vstopu v praznovanje je podjetje ob zaključku tedna otroka in na tradicionalni direktorjev dan predstavilo publikaciji za otroke – slikanico in pobarvanko o Bibi, ki je pikapolonico Polonco naučila ločevati odpadke.

 

Javno podjetje Komunala Trebnje je bilo ustanovljeno leta 1962, osnovni namen sta bila gradbeništvo in vzdrževanje občinskih cest. Podjetje je nato spremenilo številne organizacijske oblike, izvedlo reorganizacije poslovanja, spreminjalo vrste in obseg del ter se tako prilagajalo okolju, v katerem je delovalo. V zadnjem desetletju je podjetje uredilo status odlagališča nenevarnih odpadkov Globoko, razvijalo dejavnost na področju vzdrževanja cest in javnih površin ter gradbeništva, že nekaj let upravlja sistem ogrevanja na lesno biomaso za mesto Trebnje, pred dvema letoma je izgradilo poslovno-logistični center na obrobju mesta. Razvoj podjetja bo v prihodnje usmerjen k tehničnemu napredku posameznih dejavnosti in povečanju obsega poslovanja v gradbeništvu, ključna naložba pa bo izgradnja III. etape odlagališča Globoko, ki bo omogočala obratovanje odlagališča nenevarnih odpadkov do leta 2029.

Danes je Komunala Trebnje d.o.o. javno podjetje v stoodstotni lasti občin Trebnje, Mokronog-Trebelno, Mirna in Šentrupert in je v zadnjih letih med najhitreje rastočimi podjetji v regiji. »Velik razvoj podjetja nakazuje že razlika v skupnih prihodkih, ki so se dvignili z dveh leta 2012 na dobrih šest milijonov evrov v preteklem letu. Zagotavljamo ustrezne delovne pogoje in omogočamo razvoj zaposlenih, poslujemo pozitivno in vlagamo v razvoj obstoječih in novih dejavnosti. V jubilejno leto tako vstopamo s publikacijama za otroke, ki se najlažje naučijo odgovornega ravnanja do okolja in posredno pozitivno vplivajo tudi na starše,« pravi direktor podjetja Franci Starbek. (pripeta tonska izjava F. Starbeka)

Avtorica pravljice o Bibi, ki je naučila pikapolonico Polonco ločevati odpadke, je Andreja Martinčič, vodja ravnanja z odpadki na Komunali Trebnje: »Biba zazna problem, hkrati pa ponudi rešitve. Uspe ji s pomočjo prijateljev. Pravljica nas spomni, da se vsi celo življenje učimo, napake pa lahko z dobro voljo in pripravljenostjo spremeniti se popravimo ali celo odpravimo. Če bomo s pravljico spremenili razmišljanje vsaj 10 oseb iz »saj ni pomembno« v »pomembno je, ker vsi živimo v istem okolju«, če bo vsaj 10 uporabnikov odpadke pripeljalo na zbirni center namesto odložilo na skupno zbiralnico ali še huje, neposredno v naravo, bo naš namen dosežen(pripeta tonska izjava A. Martinčič)

Z današnjo predstavitvijo publikacij za otroke Komunala Trebnje d. o. o. tako vstopa v praznovanje 60-letnice delovanja, ki jo bodo v podjetju med drugim obeležili s prenovljeno spletno stranjo, ki bo uporabnikom omogočala lažji dostop do informacij ter naročanje in spremljanje njihovih storitev, ter odprtjem nadstrešnice na zbirnem centru Globoko. 

 

 

Oglejte si tudi