Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

ZAKLJUČEN KVIZ GASILSKE MLADINE

Tekmovanje v kvizu gasilske mladine letošnje zadnje novembrske sobote je potekalo v športni dvorani OŠ Trebnje v organizaciji Mladinske komisije, ki deluje v okviru Gasilske zveze Trebnje. Tega tekmovanja, ki šteje za tekmovanja v prihodnjem letu, se je udeležilo 64 ekip iz društev trebanjske gasilske zveze. Tekmovalci kategorij pionirji, mladinci in gasilci pripravniki so se preizkušali v teoretičnih in praktičnih gasilskih vsebinah in ekipe, ki so se povzpele na prva tri mesta v posamezni kategoriji, so prejele medalje in pokale. Pri pionirjih (29 ekip)  so se pokala razveselili v ekipi PGD Občine (Aljaž, Nejc, Žan) z mentorico Barbaro Primc, na 2. in 3. mesto pa sta se uvrstili  kar dve ekipi PGD Sveti Križ (/Kevin, Nejc, Anže/, Matevž, Eva, Živa/) z mentorjema Marjano Florjančič in Tadejem Nadrihom. Čestitke!

Pri mladincih so od 30 ekip medalje in pokal prejele ekipe iz PGD Občine (Katarina, Katja, Kaja) z mentorico Karmen Smolič,  PGD Štatenberk (Kaja, Lea, Neža)  z mentorico Lauro Starič in PGD Sveti Križ (Alja, Ana, Anja) z mentorjem Jožetom Rajerjem.

V kategoriji gasilci pripravniki je sodelovalo 5 ekip, na prva tri mesta so se uvrstile ekipe PGD Občine (Jure, Jurij, Domen), mentorica Karmen Smolič, PGD Trebelno (Sara, Angela, Kristina) z mentorico Majo Grlica in PGD Dobrnič (Luka, Klemen, Nina) z mentorico Alenko Vovko.

Naštete ekipe se bodo tako prihodnje leto udeležile regijskega tekmovanja v kvizu v Gasilski zvezi Šentjernej. Verjamemo, da se bodo ekipe odlično pripravile na regijsko tekmovanje, in se vrnile z vstopnico za državno tekmovanje, ki bo potekalo 4. aprila 2020 v Trebnjem.

Zato še toliko bolj srčno želimo ekipam kar najboljše priprave in odlične rezultate.

Ob zaključku tekmovanja v kvizu gasilske mladine MK GZT se zahvaljujemo vsem tekmovalkam in tekmovalcem ter njihovim mentorjem, ki jih vztrajno in dobro pripravijo na tekmovalne nastope. Zato prav vsem velika zahvala za sodelovanje in iskrene čestitke za doseže rezultate in uspehe.
Zahvala velja tudi vsem sodelujočim članom in članicam tekmovalnega odbora, sodniški ekipi, Mladinski komisiji naše zveze, predvsem prizadevnima Mateju Mlakarju in Sašu Gliha ter Andreji Zupančič, soorganizatorju tekmovanja PGD Trebnje ter vodstvu in zaposlenim Osnovne šole Trebnje, ki so tekmovanje sprejeli pod njihovo streho športne dvorane, kjer so bili idealni pogoji tekmovanja, hkrati pa tudi generalka za državno tekmovanje aprila prihodnje leto.

                                                                                                             Gasilska zveza Trebnje, Mojca Femec

Oglejte si tudi