Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Epidemija odpira nove poti do Knjižnice Pavla Golie Trebnje

Knjižnica Pavla Golie Trebnje deluje v tudi času, ko smo se srečali z epidemijo od lani spomladi neprekinjeno, razen 14 dnevne zaprtosti v mesecu marcu 2020. Sproti smo se prilagajali vladnim odlokom. Tako zdaj poslujemo po prilagojenem urniku, ki je nekoliko zmanjšal odprtost zaradi zaprtosti vrtcev in osnovne šole na daljavo. Imamo namreč pretežno ženski kolektiv z mlajšimi šoloobveznimi otroki. V Trebnjem smo od ponedeljka do petka na voljo uporabnikom za prevzem in vračilo knjig od 8. do 16. ure.

Ker trenutno veljavni odlok omogoča le prevzem in vračilo na zunanjih prevzemnih mestih, je potrebno želene knjige prehodno naročiti po e-pošti na info@kpgt.si, po Cobiss-u, ali po telefonu na številkah 07 34 82 111 in 051 671 241. Vrnjene knjige gredo v karanteno za 3 dni in se pred pospravljanjem razkužijo, da zagotovimo varno uporabo gradiva. Knjige Vam lahko pošljemo tudi po pošti. Poštnina do 2 kg je brezplačna. TREMS (Trebanjski mladinski svet) omogoča brezplačen vpis v Knjižnico Pavla Golie Trebnje mladim od 18. do 29. leta iz občine Trebnje. Pohitite, kajti število podarjenih vpisov je omejeno! 

Del svojih dejavnosti smo prenesli na svetovni splet. V času epidemije je omogočen brezplačen spletni vpis  za vse potencialne uporabnike v Knjižnico Pavla Golie Trebnje. Preko spleta si lahko kot član brezplačno izposodite e-knjige na portalu Biblos, poslušate slovenske pravljice ali zvočne knjige, brezplačno lahko dostopate do podatkovnih baz, lahko pa nas spremljate tudi na Facebooku

Skupaj s splošnimi knjižnicami Dolenjske, Bele krajine in Posavja smo odprli  FB profil, kjer objavljamo delavnice za otroke, pravljice, potopise, predavanja za naše uporabnike in druge zanimive vsebine. Jutri, v četrtek, 21. januarja 2021, ob 18. uri  vas vabimo na spletno predavanje psihiatra Željka Čurića: Kriza se konča v glavi, o epidemiji korona virusa, ki prinaša pozitivne in negativne spremembe v naših življenjih. 

Želimo si, da ostanete naši zvesti uporabniki in nas obiščite v živo ali na spletu. Zagotavljamo Vam, da se tudi za vas najde kaj, kar vas zanima. Preživite težke čase v dobri družbi najboljših knjig.


Vaša knjižnica.
Zanjo Andreja  Pleničar.

Oglejte si tudi