Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Mavrični vrtiljak v vrtcu Mavrica Trebnje

24. maj 2023 je bil za male in velike iz Vrtca Mavrica Trebnje prav poseben dan. V enoti Mavrica je potekala je dobrodelna prireditev Mavrični vrtiljak z delavnicami za otroke.
Ko so se otroci prebujali iz popoldanskega počitka, se je že čutil utrip dogajanja. Z navdušenimi očki so pogledovali proti staršem in jih prosili, če lahko ostanejo še malo v vrtcu. Delavnice so bile v vsakem kotičku vrtca. Najprej si si šel lahko urediti frizuro, potem na poslikavo obraza in že je bil čas za naravoslovne poskuse ali likovno ustvarjanje. Fantje so hitro tekli na nogomet, deklice na mažorete. Vmes si lahko skočil še po figuro iz balona. Na koncu še ustvarjanje v glasbeni sobi in sproščanje v  senzorni sobi. K sodelovanju smo povabili tudi Plesni center Dolenske ter Top Gym, ki so se z veseljem odzvali na naše povabilo in pripravili pester program. Za tiste, najbolj pogumne, je bila razstava eksotičnih živali. Nika in Aleš iz društva Bioexo sta pripeljala ptičjega pajka Rozi, rdečerepega udava Araxa, sikajočega ščurka Štefana in bradato agamo Tineta.

Brez dobrot naših kuharic seveda ni šlo. Pripravile so nam pice, pohane šnite in najslajše palačinke. Melisin sirup so pripravili otroci in zaposleni, ki so pripravili tudi EKO kotiček.

Za piko na i so poskrbele strokovne delavke iz gledališke skupine. Zaigrale so dramatizacijo zgodbe Mojca Pokrajculja.

V sklopu prireditve je v vseh enotah vrtca potekala razstava Kreativni prstki, s katero so otroci navdušili starše in ostale obiskovalce s svojim umetniškim ustvarjanjem.

Vsem otrokom, staršem, starim staršem in zaposlenim v vrtcu se zahvaljujemo za pomoč ter zelo veliko udeležbo na naši dobrodelni prireditvi. Denar, ki je bil zbran na prireditvi, bomo porabili za družine otrok iz našega vrtca.

 

Tekst: Teja Jurečič

Foto: Nuša Erjavec

Oglejte si tudi