Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

VABILO K SODELOVANJU V EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI 2022

Tudi letos bo Občina Trebnje med 16. in 22. septembrom 2022 skupaj z vami izvajala aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti (ETM).

V letošnjem letu ETM poteka pod sloganom »Trajnostno povezani«. Podnebne spremembe so že nekaj časa prepoznane kot ključni globalni izziv naše generacije. Pobuda Evropskega tedna mobilnosti si prizadeva zmanjšati avtomobilski promet na fosilna goriva in spodbuditi prebivalce k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza.

Prav zato pobuda letos opozarja na pomen dobro povezanih skupnosti, saj je ta pogoj za uspešnost katerekoli občine in za visoko raven kakovosti našega bivanja v njej. O kakovosti življenja v neki občini tako vse bolj odločajo dobra dostopnost do dobrin in storitev, zagotovljena mobilnost za vse družbene skupine, dobre povezave ter raznovrstnost alternativ osebnemu motornemu prometu.

Poleg številnih drugih aktivnosti za spodbujanje trajnostne mobilnosti bomo podobno kot v lanskem letu v sklopu aktivnosti PARK(irni) dan oz. teden zaprli parkirišče (P2) pred občino in ga spremenili v park.

Na lokaciji v parku pred občino in tudi na vseh drugih lokacijah po občini Trebnje si želimo v tednu med 16. in 22. 9. 2022 izvesti čim več aktivnosti povezanih z mobilnostjo, zato k sodelovanju vabimo tudi vas, da predstavite svoje delo in izvedete dogodke za spodbujanje trajnostne mobilnosti ali programe s področja skrbi za okolje, prometne varnosti vseh udeležencev v prometu ali splošnega izboljšanja kvalitete življenja.

Vse vaše ideje in predlogi za popestritev dogodka so dobrodošle. V kolikor imate željo po predstavitvi ali izvedbi dogodka/programa, še posebej v parku pred občino, nam to sporočite čim prej oziroma najkasneje do 31. 8. 2021 na elektronski naslov info@trebnje.si ali telefonsko številko 041/272-027 (Mateja).

Pomagajte nam, da skupaj čim bolje uskladimo čim bolj pester program Evropskega tedna mobilnosti v občini Trebnje 2022.

 

Alojzij Kastelic
župan

 

 

 

Oglejte si tudi