Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

Razstava Baragovo življenje, vpeto v čipko gostovala v Dolenjskih Toplicah in Žužemberku, klekljala sta tudi tamkajšnja župana

Klekljarska skupina Žnurce je v sodelovanju z Občino Trebnje in velikodušno podporo in pomočjo občin Dolenjske Toplice in Žužemberk v oktobru izvedla gostovanje razstave Baragovo življenje, vpeto v čipko v obeh krajih. V Dolenjskih Toplicah in Žužemberku se je otvoritve udeležilo lepo število obiskovalcev, zelo pa nas veseli, da sta se otvoritev udeležila tudi tamkajšnja župana, Franc Vovk in Jože Papež. Poleg otvoritev sta takrat potekali tudi brezplačni medgeneracijski klekljarski delavnici, v klekljanju pa sta se poleg drugih udeležencev preizkusila tudi oba župana.

Vsem sodelujočim, nastopajočim in občinama se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in pomoč pri izvedbi gostovanj in delavnic.

Projekt Baraga in čipka kot niti sodelovanja se s tem bliža koncu, vendar pa bomo Žnurce in Občina Trebnje kljub zaključenemu projektu na razvitih vsebinah delali naprej, saj že načrtujemo nove aktivnosti.

Hkrati bo jutri, 18. 11. 2019, v Osnovni šoli Trebnje potekala 10. in s tem zadnja medgeneracijska klekljarska delavnica. Več informacij o delavnici lahko dobite na telefonski številki 041/786 770 (Marija).


Foto: Vlado Kostevc in Katja Kresal


Oddelek za splošne zadeve
Občinska uprava Občine Trebnje

Oglejte si tudi