Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

OBVESTILO - POMANJKANJE KADROV V ZDRAVSTVENEM DOMU TREBNJE

Spoštovani uporabniki zdravstvenih storitev.

Kadrovska situacija v zdravstvenem domu Trebnje se je na področju splošnih ambulant in zagotavljanja dežurstva kritično zaostrila. Stanje je posledica kadrovskih razmer v celotni Sloveniji in trenutne epidemiološke slike.

Zdravstveni dom je poskušal z notranjimi viri obvladovati situacijo, vendar smo možnosti do konca izčrpali.

Uporabnike naših storitev smo zato prisiljeni obvestiti, da se bo razpoložljivost in dostopnost zdravstvenih storitev zmanjšala. Občasno bomo prisiljeni zapirati ambulante (v primeru odsotnosti zdravnika), kajti ostali zdravniki ne morejo več prevzemati dodatnih obremenitev.

Pred naročilom na obravnavo oziroma pred obiskom zdravnika preverite stanje glede delovanja ambulante. Dovolj zgodaj si zagotovite potrebne recepte in napotnice.

Predvidevamo, da bo obstoječe stanje trajalo do aprila 2022.

Zdravstveni dom Trebnje si obstoječe situacije, ki je rezultat neustreznega delovanja zdravstvene regulative, ni želel. Žal ne more omiliti in kompenzirati vse nepravilnosti, ki so se v zdravstvenem sistemu dogajale zadnjih 20 let. Zavedamo se težav, ki jih boste zaradi omejitev imeli uporabniki, vendar smo pri reševanju težav nemočni (kritično pomanjkanje družinskih zdravnikov v Sloveniji).

Vse uporabnike prosimo za razumevanje in strpnost.

 

Zdravstveni dom Trebnje

Direktorica

Mag. Vera Rozman

 

Oglejte si tudi