Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

IZGRADNJA MRLIŠKE VEŽICE SELA PRI ŠUMBERKU

 

Občina Trebnje je konec lanskega leta podpisala pogodbo z izvajalcem Komunala Trebnje d.o.o. za izgradnjo mrliške vežice Sela pri Šumberku. Izvajalec je bil v januarju 2020 uveden v delo in pričel s pripravljalnimi deli.

Investicija zajema izgradnjo estetskega pokopališkega objekta, parkirišča in cestnega priključka (dostopa do parkirišča). Predvideno je 16 parkirnih mest. V samem objektu bodo 4 funkcionalni prostori: poslovilni prostor – kjer leži pokojnik, predprostor – zbirna ploščad pred mrliško vežico, sanitarije in prostor za svojce – čajna kuhinja. Projektiran objekt je enoetažen, grajen iz opeke, streha je enokapnica z naklonom 6 stopinj. Objekt bo izoliran s toplotno izolacijo, fasada bo zaključena s finalnim zaključnim slojem bele barve. V fazi gradnje se bodo s projektantom in nadzornikom uskladili še detajli glede finalnega izgleda stavbnega pohištva in izvedbe strehe. V sklopu projekta se bo izvedla tudi zunanja ureditev.

 

Pogodbena vrednost znaša 142.984,51 EUR brez DDV oz. 174.441,1 EUR z DDV. Vsa sredstva so zagotovljena v proračunu Občine Trebnje kot lastna sredstva. Izvajalec je pripravljalnimi deli pričel v februarju, trenutno se že izvajajo zemeljski izkopi za temelje. Rok za izvedbo in dokončanje vseh del po pogodbi je 15.9.2020.

                                                                               

Oglejte si tudi