Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

TRADICIONALNI POSVET IN SREČANJE GASILK

 

Že tradicionalno vsakoletno srečanje gasilk drugo soboto v januarju, je Komisija za članice Gasilske zveze Trebnje letos organizirala zadnjo soboto v januarju in program nadgradila ter obogatila s koristnimi vsebinami.

Tako se je dogajanje minulo  v Galaksiji Trebnje  udeležilo 89 gasilk iz prostovoljnih gasilskih društev Temeniške in Mirnske doline, ki so jih z obiskom počastili: poveljnik Gasilske regije Dolenjska (GRD) Martin Lužar ter predsednica Komisije za članice GRD Melita Blatnik, iz domače zveze pa poveljnik Janez Uhan in častni predsednik Anton Strah. Uvodnim pozdravom je sledilo zanimivo in predvsem koristno izvajanje promotorke nacionalnega zdravja Brigite Zupančič Tisovec, ki je na zelo zanimiv in praktičen način predstavila stres in tehnike sproščanja. Tej temi so sledile še gasilske aktualnosti in načrti dela v GZ Trebnje v tem letu, kar sta predstavila Martin Lužar in Janez Uhan. Pred iztekom leta so bile potrjene korekcije gasilske uniforme, in so bile članice seznanjene tudi s temi novostmi. Predsednica Komisije za članice GZ Trebnje, Olga Smolič, pa je povzela delo preteklega leta, ki je bilo kar obsežno in uspešno. Med lanskimi večjimi projekti je izpostavila organizacijo 11. pohoda članic gasilk Gasilske zveze Slovenije po Baragovi poti in se ob tem zahvalila vsem gasilkam Temeniške in Mirnske doline, ki so o zelo angažirano sodelovale pri projektu državnega značaja in obenem tudi društvom, ki so bili odlični gostitelji na začetku, med potjo in na cilju. Obenem je predstavila tudi načrte dela komisije za tekoče leto in ob tem izpostavila organizacijo strokovne ekskurzije gasilk. Ob tem se je zahvalila članicam za sodelovanje pri realizaciji projektov preteklega leta in članicam, ki so pripravile pecivo in sadje ter spominek za prvi projekt letošnjega leta.

Priložnost je izkoristila tudi za skupinsko čestitko častnemu predsedniku Antonu Strahu, ki je pred kratkim zaokrožil okrogli življenjski jubilej.

Uro pred uradnim začetkom posveta in po njem sta predstavnici Centra za krepitev zdravja Trebnje, Janja in Tjaša, izvajali brezplačne meritve krvnega tlaka in sladkorja.  Tudi to je bila koristna novost posveta in srečanja v nadaljevanju, ki so ga obogatili z večerjo in po njej nadaljevali z druženjem ob odlični glasbi Tomaža, Tineta in Mateja.    

                                                                                                              Komisija za članice GZ Trebnje

Oglejte si tudi