Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

PRVI POHOD GASILK GASILSKE ZVEZE TREBNJE (GZT)

1. POHOD GASILK GASILSKE ZVEZE TREBNJE (GZT)

Druga sobota v juniju je bila kot naročena za udeleženke 1. pohoda gasilk GZT. Pri gasilskem domu PGD Občine je od 14.30 do 15. ure potekalo zbiranje prijavljenih udeleženk. Pred začetkom sta jih nagovorila predsednik GZT Janez Bregant in poveljnik PGD Občine, Nejc Trlep.  Temu sta sledili na dveh mestih pri gasilskem domu delavnici po 45 minut iz prve pomoči: oskrba ran, ki jo je vodila gasilka in pohodnica Andreja Zupančič (članica PGD Šentlovrenc) ter oživljanje s pomočjo AED, kar sta vodila Vesna Glivar in Nejc Trlep (oba člana PGD Občine, Vesna pa tudi pohodnica).  Ko je bil prvi krog delavnic zaključen, sta se skupini po kratki pavzi zamenjali. Po zaključku izobraževalnega dela je Tanja Gorec, vodja pohoda in članica PGD Občine, udeleženke pred startom seznanila z osnovnimi informacijami predvidene poti, sprotne pomembne informacije pa je podajala med samim pohodom.

Vmesni postanek pohoda je bil pri gasilkah in gasilcih PGD Velika Loka, kjer so Simon Erjavec, Andraž Kovačič in Blaž Šlajpah  pripravili izobraževalni delavnici: predstavitev in uporaba radijske postaje ter izolirnega dihalnega aparata, gasilke pa opojni napitek, Ksenja Razdrh in Jasmina Dolenec pa slastne prigrizke.

Pred odhodom na zadnji del pohoda, so ob okroglem jubileju (13. junija) čestitali dolgoletnemu predanemu in zavzetemu gasilcu, veteranu, Jožetu Klemenčiču, ki ni samo aktiven član v PGD Velika Loka. Njegovo prostovoljno zavzeto in odgovorno delo je že dolga leta prisotno tudi v organih, komisijah in pri projektih GZT. Zato so mu ob tej priložnosti podpredsednik in poveljnik GZT Milan Kastelic in Janez Uhan ter Olga Smolič, predsednica Komisije članic gasilk GZT, čestitali v imenu vodstva in organov GZT. Ob tem je slavljenec v kratkem predstavil svojo gasilsko pot in delo ter se postavil med zbrano druščino za skupinsko fotografijo.

Po pogostitvi (presenečenje), ki jo je pripravil slavljenec v garaži PGD Velika Loka, so pohodnice krenile na pot in jo sklenile v večernih urah na Občinah, kjer je zainteresirane pohodnice pričakal še skrbnik Jurjeve domačije, muzeja kulturne dediščine,  Uroš Primc, druge so odšle na svoje domove.  Uroš je z zanimivim vodenjem popeljal pohodnice po domačiji, da sploh ni bilo možnosti pomisleka na utrujenost.

1. pohod gasilk je ob složnem meddruštvenem gasilskem sodelovanju in tudi posameznikov, za kar velja vsem in vsakemu posebej iskrena hvala, zelo lepo iztekel in je že sedaj jasno, da bo tovrstna aktivnost postala nova stalnica Komisije gasilk pri GZT. Vsakoletna organizacija pohoda v  drugem gasilskem poveljstvu vseh štirih občin, bo med drugim tudi prijetna priložnost za spoznavanje krajev in lepot naše doline ter krajev in lokacij gasilskih domov, kakor tudi možnost še bolj pristnih medsebojnih stikov in druženj gasilk in gasilcev Temeniške in Mirnske doline.   


Besedilo in foto: Mojca Femec

Komisija za članice GZT

 

 

Oglejte si tudi