Logo MojaObčina.si
JUTRI
2°C
-8°C
PON.
-1°C
-6°C

Pionirke PGD Občine državne prvakinje v kvizu gasilske mladine

Gasilska zveza Slovenije je pred tremi leti zaupala gostiteljstvo 20. državnega kviza gasilske mladine Gasilski zvezi Trebnje in Gasilski regiji Dolenjska. Zaradi korona razmer državni kviz ni bil izveden aprila 2020, ampak šele preteklo soboto, 26. novembra 2022, v Osnovni šoli Trebnje.

Sobotnega tekmovanja v Trebnjem se je udeležilo 79 ekip (28 ekip pionirjev, 27 ekip mladincev in 24 ekip gasilcev pripravnikov) iz 13 od 17 regij v okviru Gasilske zveze Slovenije. Teoretično znanje so ekipe pokazale z reševanjem testov v učilnicah, praktični del – gasilske spretnosti, pa so potekale v športni dvorani, kjer so ob 9. uri svečano dvignili tekmovalno zastavo in začeli s tekmovanjem.

Zaključna prireditev, ki jo je vodil, tako kot začetno, Lojze Bojanc,  je potekala v športni dvorani OŠ Trebnje ob postroju sodelujočih ekip in gostov. Visoki gosti so zbrane tudi nagovorili:  minister za obrambo Marjan Šarec, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in župan občine gostiteljice Alojzij Kastelic.

Temu je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov prvim trem ekipam v vsaki kategoriji, ostale ekipe pa so prejele priznanje za sodelovanje.

V kategoriji pionirji je pokal za prvo mesto osvojila ekipa PGD Občine (GZ Trebnje), drugo mesto je zasedla ekipa PGD Medvedce (GZ Majšperk), tretje pa PGD Ožbolt (GZ Dravske doline). 

Med mladinci so se najbolje izkazali ekipa PGD Blagovica (GZ Lukovica), na drugo mesto se je uvrstila ekipa PGD Jarše-Rodica (GZ Domžale), na tretje pa PGD Zbelovo (GZ Slovenske Konjice). 

Pri gasilcih pripravnikih je zmagala ekipa PGD Vinska Gora (GZ Šaleške doline), na drugo mesto se je uvrstila ekipa PGD Polšnik (GZ Litija), na trtje pa PGD Jarše-Rodica (GZ Domžale).

S spustom zastave, ki sta jo izvedli zmagovalni ekipi mladincev in pripravnikov ob zvokih koračnice Občinskega pihalnega orkestra Trebnje z dirigentom Primožem Kravcarjem, ki je poskrbel tudi za kulturni program svečanega dogodka, je jubilejni kviz gasilske mladine odprl vrata naslednjemu gostitelju 21. državnega kviza gasilske mladine  prihodnje leto.   

Pri logistično zahtevnem projektu je sodelovala Gasilska zveza Slovenije in njen Mladinski svet, vodstvo Gasilske regije Dolenjska, Osnovna šola Trebnje z ravnateljem in zaposlenimi, vse štiri občine Temeniške in Mirnske doline, pri čemer je bila občina gostiteljica še posebno naklonjena ter Komunala Trebnje. V pripravo in izvedbo tekmovanja  pa so bila vpeta skoraj vsa društva trebanjske gasilske zveze in posamezniki iz Gasilske zveze Šentjernej ter Novo mesto.  

Organizatorjem tekmovanja pa so bili v veliko pomoč pri spremljevalnem programu za mlade udeležence tekmovanja in njihovo spremstvo tudi: Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Trebnje, Društvo prijateljev mladine Jurček, Alen Štritof in Slovenska vojska, ki so pripravili različne aktivnosti za obiskovalce na parkirišču pri CIK-u in v notranjih prostorih, Knjižnica Pavla Golie Trebnje in Policijska postaja Trebnje pa kar na sedežu ustanove oz. zavoda.

Za uspešno realizacijo 20. državnega kviza gasilske mladine se iskreno zahvaljujemo prav vsem, ki ste ali so kakorkoli pomagali ali pripomogli k uspešnemu državnemu gasilskemu dogodku.

Organizacijski odbor Gasilske zveze Trebnje za pripravo državnega kviza

         Sašo Gliha, predsednik

         Foto: Kristijan Bišof in Luka Oven

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi