Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
27°C
8°C
JUTRI
28°C
13°C

KRAJEVNA SKUPNOST DOBRNIČ PRED NOVIMI IZZIVI

V Krajevni skupnosti Dobrnič smo v letu 2020 izvedli vse zastavljene cilje. Proračun v smo kljub zahtevni epidemiološki situaciji realizirali več kot zadovoljivo. Proračunska sredstva so bila namenjena za: kritje tekočih stroškov, za vzdrževanje javnih poti (izvajanje zimske službe), vzdrževanje javne razsvetljave in kulturnega doma ter investicijske projekte. V preteklem letu je bilo investicijam namenjenih kar 76% vseh proračunskih sredstev. Izvedene so bile naslednje investicije:

-          ureditev javne razsvetljave in prestavitev elektrovodov v zemljo v vasi Preska,

-          ureditev in razširitev ceste na Liscu v dolžini 700 m in asfaltiranje v dolžini 300 m,

-          preplastitev asfalta v Šahovcu in deloma v Gorenji vasi,

-          obnova mrliške vežice v Dobrniču in ureditev zunanje okolice.

Krajevna skupnost vsako leto sodeluje pri novoletni obdaritvi otrok, starostnike – jubilante in starejše od 90 let smo pred epidemijo obiskali na domu, v času epidemije smo jih razveselili s paketom.

V vaseh KS vsako leto organiziramo čistilno akcijo. Zaradi izrednih razmer je letos potekala kar 2 soboti v mesecu aprilu. Da krajanom ni mar v kakšnem okolju živimo, so dokazali s svojo udeležbo in za neodgovornimi posamezniki počistili za preko tono odpadkov. Vsem, ki ste se akcije udeležili, iskrena hvala.

Že vse od začetka mandata si Krajevna skupnost prizadeva za dokončanje športnega igrišča pri Podružnični šoli Dobrnič. Investicijo je Občina Trebnje prijavila na razpis Fundacije za šport. Predvidoma v letošnjem letu naj bi bilo igrišče z okolico tudi dokončano.

Člani sveta Krajevne skupnosti s predsednikom Boštjanom Pekoljem sledimo pobudam krajank in krajanov. Ena izmed pomembnih je ta, da smo nekdanje prostore pošte v Dobrniču uspeli oddati v najem. Na ta način smo zagotoviti pogoje, da je krajanka v prostorih lahko začela s svojo dejavnostjo in si v domačem kraju ustvarila delovno mesto. Če je le možno in skladno z omejenimi možnostmi, pobude umestimo v proračun in jih tudi realiziramo. Tako tudi v letošnjem letu načrtujemo ureditev več cestnih odsekov (pridobitev soglasij, razširitve, utrditve in asfaltiranja), skrbeli bomo za redna vzdrževanja in izvajali tekoče naloge.

V Krajevni skupnosti se zavedamo, da je pred nami še veliko izzivov. S sodelovanjem in s skupnimi močmi krajank in krajanov se bomo trudili, da nam bo v Dobrniški dolini prijetno domače in da bo v Dobrniču, še naprej tudi »nič« dober.


Podpredsednica KS Dobrnič, Majda Gazvoda

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi