Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

SLOVO OD MITJE PRIJATELJA

V vročih avgustovskih dneh se poslavljamo od Mitje PRIAJTELJA. Zadnje slovo od njega bo potekalo v torek, 13. avgusta 2019, ob 16. uri na pokopališču v Trebnjem.
Mito je bil zelo vpet v kulturno in družbeno življenje našega kraja, sicer po poklicu pravnik. Njegova vpetost v različne oblike družbenega življenja je bila zelo močno prisotna. Že zelo zgodaj se je vključil v Godbo Trebnje, kjer je kar nekaj let opravljal tudi  funkcijo predsednika. Vključen je bil tudi v pevski Komoroni zbor Trebnje, kjer je bil tudi v vlogi predsednika. Kar štiri desetletja je sodeloval v ansamblu Call boys, kjer je z zvoki trobente ustvarjal v sozvočju ostalih instrumentalistov prijetno glasbo, ki ji navduševala tudi preko meja.   Poleg teh funkcij je pred 20 leti sprejel tudi funkcijo predsednika Zveze kulturnih društev Trebnje in pozneje društev Temeniške in Mirnske doline. Poleg teh aktivnosti se je z dušo in srcem posvečal tudi vinogradu, kjer je prideloval odlična vina in zanje prejemal visoke ocene.

Dolgoletna belezen ga je prikovala celo na invalidski voziček. Tudi navkljub tej tegobi je vztrajal s članstvom in delom v prej omenjenjih društvih.  Po napredovanju bolezni se je preselil v DSO Trebnje, kjer je tudi sklenil življenjsko pot. 
Mtija Prijatelja se bomo spominjali kot zelo dobrega človeka in prijatelja, po njegovem delu, vedrini in izjemnem optimizmu.
                                                                                                               ZKD Trebnje in JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi