Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Matija Skurjeni, Sanje in nadrealistične slike

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje vas in vaše prijatelje vljudno vabi k ogledu razstave Matija Skurjeni, Sanje in nadrealistične slike.


Razstava bo na ogled od 13. maja do 26. septembra 2021.


Matija Skurjeni je hrvaški slikar, ki ga je Ante Žaja v spremnem besedilu kataloga označil za vizionarja in raziskovalca globin človeškega uma, duha in podzavesti. Ustvarjalec, ki so ga za svojega sprejeli tudi pariški nadrealisti, je oblikoval izvirno, samosvojo poetiko. Razstava je nastala v sodelovanju z Muzejem Matija Skurjeni iz Zaprešića, ki hrani obsežno donacijo umetnikovih del, tri umetnikova dela pa se nahajajo tudi v zbirki Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.


Premierna predstavitev razstave bo potekala na Facebook strani in YouTube kanalu Galerije likovnih samorastnikov Trebnje v četrtek, 13. 5. 2021, ob 18.00.

Razstava je na ogled od torka do petka od 10. do 19. ure, ob sobotah od 14. do 19. ure. Vabljeni.


Da bo vaš obisk galerije prijeten in varen, vas vabimo, da ob obisku upoštevate navodila za zajezitev in preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Skupine svoj obisk najavite na naslovu galerija@ciktrebnje.si ali na telefonski številki 00 386 7 34 82 106 oziroma 00 386 31 371 404.


Razstavo so omogočili: CIK Trebnje – Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, Muzej Matija Skurjeni iz Zaprešića, Občina Mirna, Občina Mokronog – Trebelno, Občina Šentrupert, Občina Trebnje.

Oglejte si tudi