Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Jubilejno srečanje literatov

Literati in literatke, ki delujejo na območju občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje, so se srečali na jubilejnem srečanju Besede povezujejo. Gre za območno srečanje literatov Mirnske in Temeniške doline, ki ga pripravlja trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

Na petem natečaju, ki je bil namenjen avtorjem, starejšim od 15 let, ki delujejo na območju občin Mirnske in Temeniške doline, so sodelovali: Anton Gole (Trebnje), Tilka Gorenc (Šentrupert), Ivanka Jevnikar (Mokronog), Vida Kačičnik (Mokronog), Magda Kastelic Hočevar (Žužemberk), Ivan Korponai (Veliki Gaber), Marija Kos (Mokronog), Duška Lah Peček (Mokronog), Gordana Lalić (Dobrnič), Stane Peček (Mokronog) in Danijela Zupan (Šentrupert).

Letos je pet literatov sodelovalo s proznimi deli, šest pa s poezijo. Prispela dela je pregledala strokovna spremljevalka območnega srečanja, pesnica in pisateljica Stanka Hrastelj. S tistimi, ki so se udeležili literarne delavnice, ki se je sredi maja odvijala na Centru za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje, se je mentorica pogovorila še o prijavljenih delih.

Za JSKD OI Trebnje
besedilo: Joži Sinur
foto: Petra Zorn

Oglejte si tudi