Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Naj bo tudi tretje življenjsko obdobje aktivno in pestro

Vsak peti prebivalec Slovenije je starejši od 65 let. To pomeni skoraj petino prebivalstva, pričakovana življenjska doba ob rojstvu pa se daljša. V zadnjih 25 letih se je podaljšala v povprečju za oba spola za približno 7 let. V enem letu se je tako število starejših povečalo za skoraj 12.000 oziroma za 3 odstotke. Na ravni statističnih regij je bil delež starejših oseb med celotnim prebivalstvom v jugovzhodni Sloveniji 18,4 odstotka.

Starajoča družba je izziv, ki prinaša vrsto pozitivnih priložnosti za oblikovanje kakovostnega življenja vseh, v obliki dejavnega staranja, spodbujanja solidarnosti med generacijami in medgeneracijskega učenja. Predvsem slednje se v naši občini že dvajset let udejanja v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) Trebnje.

Ta je pred dnevi, prav na mednarodni dan starejših, ki ga obeležujemo 1. oktobra, slavnostno odprla vrata v novo študijsko leto. V preteklem študijskem letu je našo univerzo obiskovalo več kot 270 članov, kar je največ do sedaj. Učili in družili so se v več kot 25 krožkih ter na več kot 20 predavanjih, delavnicah in strokovnih ekskurzijah. Enako pestro in z različnimi vsebinami bogato bo tudi tTletošnje študijsko. Obiščite torkova predavanja, se razgibajte na pohodih, popotnih malhah, v vadbenih in plesnih skupinah ali pa se vključite v tečaje tujih jezikov ali računalništva, pokukajte v ustvarjalne delavnice in številne druge dejavnosti, ki vas bodo ohranjale aktivne. Pridružite se nam ter poiščite stare in spoznajte nove prijatelje.

Oglejte si tudi