Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Literarni natečaj Zgodbe o dobrih ljudeh zbudil izredno zanimanje – zbornik prispevkov bo obsegal preko 250 strani

Občina Trebnje in Klekljarska skupina Žnurce sta v sodelovanju s pisateljico Mileno Miklavčič v sklopu projekta Baraga in čipka kot niti sodelovanja (BA-ČI), ki ga sofinancirajo Evropska unija iz sredstev kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop LEADER in Lokalna akcijska skupina Suhe krajine Temenice in Krke (LAS STIK), izvedli literarni natečaj z naslovom Zgodbe o dobrih ljudeh. Na literarni natečaj se je odzvalo presenetljivo veliko število pisateljev in pesnikov, rezultat pa je zbornik prispevkov na preko 250 straneh.  

Rodilo se je več kot osemdeset zgodb in nekaj pesmi o dobrih ljudeh, ki so se na svoj način in ob svojem času dokazali in izkazali. Mnogokrat gre za povsem običajne ljudi, med drugim tudi za občane občine Trebnje, ki so naredili največ, kar je bilo v danem času ali situaciji mogoče. Pričujoči zapisi so tako spomin na posameznike, so pa tudi izziv vsem nam, da je priložnost za dobro možna v čisto navadnem vsakdanu pa tudi v še tako izjemno težkih situacijah.

Zbornik je, tako kot projekt BA-ČI, posvečen spominu na življenje in delo velikega misijonarja Friderika Ireneja Barage, z izdajo le-tega pa želi občina letošnjemu spominskemu dnevu velikega trebanjskega rojaka dodati poseben pečat, ki bo z zbranimi literarnimi deli večen.

Če ste ljubitelji pisane besede, potem ste vabljeni na literarni večer z razglasitvijo rezultatov literarnega natečaja in predstavitvijo zbornika Zgodbe o dobrih ljudeh v petek, 28. 6. 2019, ob 18. uri v Knjižnico Pavla Golie Trebnje.

Večer bo s pisateljico Mileno Miklavčič vodila domačinka Pika Prosenik, za čarobno glasbeno vzdušje pa bo poskrbela Glasbena šola Trebnje. Razglasili bodo zmagovalce in prejemnike prve, druge in tretje nagrade, hkrati pa podelili kar sedem dodatnih posebnih priznanj. Po zaključku literarnega večera so obiskovalci vabljeni, da si ogledajo še razstavo Baragovo življenje, vpeto v čipko v Baragovi galeriji ali se ob 19. uri udeležijo slovesne maše v Župnijski cerkvi Trebnje, ki bo potekala v sklopu praznovanja Baragovih dni.

 

Oglejte si tudi