Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
23°C
4°C
TOR.
13°C
9°C
984

Živali so oživele

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje tudi v novem letu gostijo projekt Sobotno galerijsko dopoldne, ko se vsako prvo soboto v mesecu odvijajo različne ustvarjalne delavnice, namenjene predšolskim in šolskim otrokom. Januarja so se udeleženci in udeleženke spopadli z izzivom izdelave premičnih lutk.

Na delavnici, ki jo je vodila Eva Nina Cajnko, so se nadobudni ustvarjalci spoznali z izdelavo enostavnih premičnih lutk, ki so jih izrezali iz kartona, pobarvali in s pomočjo vrvice tudi sestavili. S potegom vrvice so tako lutke, udeleženci so izdelali različne živali, lahko oživele.

Mladi ustvarjalci bodo sicer letos lahko sodelovali še na treh ustvarjalnih delavnicah. Prvo februarsko soboto bodo z Nino Mrđenović ustvarili pop-up knjige, marca jih bo Silva Mežnar naučila izdelave rožic iz ličkanja, aprila pa bodo z Nino Kolar izdelovali velikonočna okrasna jajčka z različnimi tehnikami. Sobotne galerijske dopoldneve pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Trebnje, Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje in CIK-om Trebnje.

 

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi