Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Zaključek jubilejnega leta UTŽO Trebnje

Naše jubilejno študijsko leto, ki smo ga obeležili s prireditvijo ob 20-letnici v Kulturnem domu 10. aprila 2018 in razstavo krožkov UTŽO v dvorani STIK, smo zaključili s Popotno malho, ki nas je popeljala po poti od Martina Krpana do Petra Klepca. Popotne malhe so naša daljša srečanja, ki potekajo enkrat na mesec. Popeljejo pa nas vsakič v drug zanimiv predel naše države.

Na pot se nas je podalo 28. Najprej smo si ogledali Križno jamo, ki je edina naravno ohranjena turistična jama na Slovenskem in tretja najdaljša kraška jama. Nato smo se skozi Loško dolino popeljali do Grada Snežnik, ki je uspel ohraniti pristno grajsko pohištvo in drugo notranjo opremo iz 19. stoletja. Preko Babnega polja so se nato odpeljali v Čabar, ki ga domačini doživljajo kot »vrt Gorskega kotarja«. Zadnji del dneva smo preživeli v Osilnici, kjer smo se prepustili neokrnjeni naravi in drugim biserom Dežele Petra Klepca. Ter se seveda okrepčali z okusnim kosilom.

Preživeli smo nadvse prijeten in smeha poln dan. Sedaj gremo na zaslužene počitnice in čakamo, da se nam prične novo – že 21. študijsko leto na UTŽO Trebnje. Otvoritev bo letos 2. oktobra 2018 v Mokronogu.

Tanja Vrčkovnik, CIK Trebnje

Oglejte si tudi