Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

V OBČINI TREBNJE JE DEDEK MRAZ ZAČEL Z OBDAROVANJEM OTROK

Ta vikend je dedek Mraz začel obiske otrok po krajevnih skupnostih Občine Trebnje. 

V soboto je obiskal otroke v KS Štefan in KS Račje selo, kjer so darila razdelili na drive in način. V slednji KS je darila razdelil tudi otrokom v naselju Vejar.

V nedeljo je dedek Mraz obisk nadaljeval v Dobrniču, kjer je v štirih skupinah obdaroval otroke KS Dobrnič, Svetinja in Knežja vas pred tamkajšnjim kulturnim domom. S kratkim uvodom dedka Mraza pri vsaki skupini je s pomočniki prešel na razdelitev daril, ob zaključku posamezne podelitve so še vsi skupaj zaplesali za čimprejšni odhod korone  in da se zadeve v novem letu ne ponovijo.

Nedeljsko obdarovanje je zaključil na Selih pri Šumberku, kjer so dedka Mraza otroci v spremstvu staršev ali svojcev pričakali kar na vaškem trgu. Imenitno se je počutil tudi dedek Mraz, ki je s kratkim uvodom zbrane nagovoril, skupaj so zapeli njegovo pesem in tako prešli na temo daril, ki so jih s čarobnimi besedami pričarali in so se znašla v njihovi neposredni bližini. Pomočnika dedka Mraza sta prinašala darila, snežinka pa je otroke klicala, da so prišli po darilo k dedku Mrazu, ki si je pred delitvijo ob pomoči otrok nadel celo masko.  

 

Dosedanji obiski otrok so presenetljivo dobri oz. skoraj popolni. Vsi obiskovalci so bili zelo disciplinirani glede ukrepov in varnosti pred okužbo COVID-19 in prav zaradi tega je bilo srečanje z dedkom Mrazom kljub korona razmeram posebno in morda še bolj zanimivo in pričakovano. 

Otroke iz druge polovice krajevnih skupnosti trebanjske občine je dedek Mraz že obvestil z vabili, da jih bo obiskal, nekaj še pred božičem, ostale po njem. 

 

Občina Trebnje že vrsto let organizira obiske dedka Mraza po KS občine in enako je storila tudi v letošnjem, prav posebnem letu. Preko javnega poziva je Občina Trebnje izvajanje obiskov in sofinanciranje dela daril zaupala Zvezi kulturnih društev Trebnje, za drugi del vrednosti darila pa so poskrbele posamezne krajevne skupnosti v občini, ki so odgovorno pristopile k tej nalogi in nabavi daril, da so tako skupaj z Občino pomagali  dedku Mrazu pripraviti kvalitetna in uporabna darila. 

 

Foto: ZKD Trebnje

                                                                                  Zveza kulturnih društev Trebnje,

                                                                                  Mojca Femec

 


Oglejte si tudi