Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

USTVARILI SNEŽNO DEŽELO

Predzadnji petek letošnjega decembra je v mestnem parku v Trebnjem potekalo ustvarjanje Snežne dežele.  

Projekt poteka preko razpisa Občine Trebnje, na katerega se je prijavila Zveza kulturnih društev Trebnje (ZKD Trebnje), ki projekt od razpisa dalje izvaja v sodelovanju z Območno izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Trebnje.  

 

V novembru smo pripravili razpis z navodili za izdelavo snežakov in ga poslali v vrtce in šole v trebanjski občini. Kar 12 šol in vrtcev se je odločilo za sodelovanje, preko 200 otrok in njihovih mentorjev oz. spremljevalcev.

 

Prireditev je potekala med 10. in 12. uro. Vsaka skupina je prinesla snežka, ena bolj domiselno izvedbo kot druga. Vsi ustvarjalci Snežne dežele so se izjemno  potrudili, v izdelavo vložili veliko dela in dobrih idej. Zato vsem iskrene čestitke in hvala!  

 

Dogodek je obogatila snežna kraljica z interaktivno predstavo, v kateri so otroci uživali in zelo aktivno sodelovali. Tudi vreme je bilo prijetno, nič zimsko. Še Božičku je uspelo vse skupaj počastiti z obiskom, snežna kraljica pa ga je vključila celo v predstavo in nato si je ogledal še  prelepe snežake in pridne ustvarjalce pohvalil ter nagradil z bomboni.

 

Zbrane v mestnem parku je pozdravila tudi gospa Irena Žužek, vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Občini Trebnje, in se vsem zahvalila za lepe izdelke, ter v nadaljevanju vsaki skupini v imenu organizatorjev podelila simbolično nagrado za sodelovanje pri ustvarjanju Snežne deleže.

 

Ob tem prijetnem dogodku se za sodelovanje in pomoč v imenu Zveze kulturnih društev Trebnje zahvaljujemo Občini Trebnje za finančno in moralno podporo, Območni izpostavi JSKD Trebnje Joži Sinur in Petri Šinkovec, Krajevni skupnosti Trebnje in še posebno gospe Martini, Darjanu Slaku,  ozvočevalcu Maticu Janežiču ter vsem skupinam, vzgojiteljicam in učiteljicam ter vodstvu udeleženih vrtcev in šol.  

 

Vabljeni v mestni park k ogledu zanimivih stvaritev.

 

Foto: JSKD OI Trebnje, Joži Sinur                                                                        Mojca Femec

 

Oglejte si tudi