Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Ta veseli dan kulture

Ta veseli dan smo v Galerjii likovnih samorastnikov začeli z nasmehi na obrazu in veliko dobre volje, ki smo jo  delili z obiskovalci. Jutranje urice so bile namenjen ustvarjalnim ročicam otrok iz vrtca Mavrica Trebnje, ki so na delavnici pod vodstvom Nine Kolar in ob pomoči Helene Fornazarič izdelali Tipen avtoportret. Delavnici je  sledilo poučno predavanje o portretih in avtoportretih, Iskanje lastnega odseva. Obiskovalci so raziskovali pomen avtoportretih upodobitev, si ogledali upodobitve iz različnih obdobij in ugotavljali, kakšno sporočilo avtorji puščajo s svojimi avtoportreti, kaj nam z njimi želijo sporočiti.

Za prijetno glasbeno vzdušje so poskrbeli učenci Glasbene šole Trebnje, ki so pod mentorskim vodstvom profesorice Barbare Lotrič in ob klavirski spremljavi profesorice Jelene Boljubaš pripravili glasbeni recital.

Večerni del Ta veselega dne pa smo preživeli v družbi prijetnega in simpatičnega sogovornika. Perica Jerković, stand-up komik, je z nami delil svoje poglede o temi današnjega časa, selfijih. V pogovoru smo omenili  tudi njegovo monokomedijo, Zgodovina selfi butla, ki jo zasnoval skupaj s prijateljem Markom Kumrom-Murčem. Iskali smo odgovore o tem  ali selfiji vodijo v pogubo in kakšno sporočilo puščajo zanamcem. Dotaknili smo se tudi začasne razstave Zrcaljenja- maska ali bistvo, ki prikazuje (avto)portretne upodobitve umetnikov in iskali skupno nit s selfiji.  Za spremljevalni program pogovora so poskrbeli učenci Osnovne Šole Veliki Gaber in njihova mentorja Uroš Vasle in Olga Podpadec, ki so posebej za to priložnost pripravili program  za nas.
Od Ta veslega dne smo se poslovili z mislijo, da so selfjiji del nas, da preko njih puščamo sporočilo zanamcem in z njimi ustvarjamo spomine. 


 

Oglejte si tudi