Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Galerijsko dogajanje v juniju 2016

1.junija 2016 se je Galerija likovnih samorastnikov Trebnje odzvala na povabilo KŠTM Sevnica in Rudija Stoparja ter predstavila Lucijana Reščiča na razstavi v oknu Radogost na gradu Sevnica. Rudi Stopar je z obiskovalci delil iskrive zgodbe poznanstva z umetnikom, ki sem ga je podrobneje predstavila Andrejka Vabič Nose.

 

Tabor je v popolnem razmahu. Svečano odprtje 49. Mednarodnega tabora likovnih samorastnikov Trebnje je potekalo 11. junija 2016. Umetnike je pozdravila direktorica CIK Trebnje Patricija Pavlič, kustosinja Andrejka Vabič Nose pa je predstavila njihovo delo.  Letošnji Mednarodni tabor je odprl župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. Glasbeni program je pripravila Glasbena šola Trebnje.

Naslednjih dan so se umetniki predstavili tudi sami na Srečanju ob jutranji kavi. Udeleženci iz Finske, Argentine, Kanade, Nemčije, Srbije, Hrvaške in Slovenije so z nami delili zanimive  prigode, izkušnje in ustvarjalne dileme.

49. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov pa je v prvi vrsti namenjen ustvarjanju vabljenih umetnikov. Na letošnjem taboru ustvarja mlada generacija, ki prikazuje nove likovne pristope, govorijo o trenutnem dogajanju v naivni umetnosti in sodobnem času. Umetniki ustvarjajo z akrili, olji, s peskom, prahom, slovenski predstavnik pa svojo stvaritev odliva v kalup. Umetniki v delih na eni strani razmišljajo o  sodobni, z globalizacijo zaznamovani družbi, na drugi strani pa se zatekajo v svojo notranjost in iz nje črpajo prepletajoče se privide misli.

 

49. Mednarodni tabor lahko obiščete do sobote, 18. junija 2016, ko bo ob 10. uri potekala predaja del galeriji in zaključek tabora.

 

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje tudi tokrat sodeluje v nacionalnemu projektu Poletna muzejska noč. V soboto, 18. junija 2016 bodo vrata galerije odprta do polnoči, v razstavnem prostoru pa se bo od 15. do 18. ure izvajal niz koncertov izvrstnih učencev in učiteljev Glasbene šole Trebnje.

 

Večer bomo zaključili ob 20. uri z dogodkom Se spomniš Lučkota? Spomine na domačina, slikarja, oblikovalca, likovnega urednika in ilustratorja Lucijana Reščiča bodo z nami delili izbrani umetnikovi sodelavci in prijatelji.

 

Vstop na vse dogodke je brezplačen, zato vljudno vabljeni, da nas obiščete.

 

Patricija Pavlič, Andrejka Vabič Nose

 

Oglejte si tudi