Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
25°C
11°C
PET.
25°C
10°C
748

GALERIJSKA PALETA

Dogajanje v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje je bilo pretekli mesec obarvano v različnih odtenkih. V okviru Sobotnega galerijskega dopoldneva so naši najmlajši, spoznavali kako se naredi odlitek. Gostili smo skupine Trebanjskih osnovnošolcev, ki so na ustvarjalnih delavnicah spoznavali in ustvarjali portrete ter krajino. Za aprilsko najbolj barvito vzdušje je poskrbel koncert kvarteta flavt Traverso, ki ga je pripravila Glasbena šola Trebnje v sodelovanju z galerijo.

 

Začeli so se že toplejši dnevi, narava nas že razveseljuje s svojimi čari, v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje pa se pripravljamo na majsko odprtje nove razstave Apel podobo na ogled … Avtorica, Maruša Stupica, je za predstavitev pripravila izbor umetniških del iz zapuščine dr. Zorana Kržišnika in zbirke Galerije likovnih samorastnikov Trebnje. Dr. Zoran Kržišnik je zvesto spremljal umetnike, usmerjal njihov umetniški razvoj in odločilno vplival na ugled tako Mednarodnega grafičnega likovnega centra, pod okrilje katerega je preselil grafični bienale, kot tudi Galerije likovnih samorastnikov Trebnje, kot predsednik umetniškega sveta.

 

Slovesno odprtje razstave bo v četrtek, 17. maja 2018, ob 18. uri v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje. Razstava je na ogled vse do 30. septembra 2018.

 

Vljudno vabljeni!

 

Andrejka Vabič Nose, Andreja Hari

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi