Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Tudi mamice trebanjskih mažoretk do mažoretnega uspeha

Na lanskoletnem prednovoletnem srečanju smo se mame generacije mažoretk seniork, ki so zaključile svojo tekmovalno pot, odločile, da bo njihov konec naš začetek. Strinjale smo se, da bomo pogrešale naša druženja, ko smo dekleta spremljali na tekmovanjih po Sloveniji in Evropi. Nastala je skupina »Bombice«, kar je izhajalo iz imena senior skupine »Bondice«. Pridružile smo se tekmovalni kategoriji XXL, ki jo je že leto prej uvedla Mažoretna zveza Slovenije.

 

Po novem letu smo začele s treningi na Podborštu pod vodstvom Zale Ribič in Nuše Bedene. Že na začetku smo spoznale, da je vloga gledalca povsem nekaj drugega kot vloga mažoretke s palico in pom-pomom v roki. Nekatere članice so zaradi različnih vzrokov odnehale, prišle so nove, a vse nas je družila vztrajnost, velika volja in misel, da zmoremo.

 

Tako smo se 23. novembra zbrale na tekmovanju na Rogli. Nastopile smo pred sodniki in gledalci, premagale smo predvsem same sebe in dobile pokal za najbolj simpatično mažoretno skupino. To, kar smo doživele, je dobra začimba, s katero smo lepo začinile naš vsakdanjik. Dobile smo krila za nove podvige …

 

Saša Bedene

Oglejte si tudi