Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Spet so se srečali mladi likovniki

Mali tabor ustvarjalcev osnovnih in podružničnih šol Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki ga pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), se je letos odvijal že 23. Potem ko se je zadnji dve leti zaradi epidemičnih razmer preselil na svetovni splet, so se mladi likovniki in likovnice tokrat spet srečali v živo. Med njimi so bili tudi ustvarjalci z OŠ Trebnje s podružnicama in OŠ Veliki Gaber. 

Tradicionalno so se srečali drugi junijski torek, letos je na t. i. Malem likovnem taboru sodelovalo 45 učencev druge in tretje triade s 13 osnovnih in podružničnih šol. Nad njihovim ustvarjanjem na temo svobode je bdela nova mentorica tabora, priznana trebanjska ilustratorka Marta Bartolj. Taboru so se pridružili: OŠ Belokranjskega odreda Semič, OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, OŠ Mirna, OŠ Mokronog, OŠ Mokronog - PŠ Trebelno, OŠ Otočec, OŠ Raka, OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč, OŠ Trebnje, OŠ Trebnje - PŠ Dobrnič, OŠ Trebnje - PŠ Dolenja Nemška vas, OŠ Veliki Gaber. 

Tako kot doslej so se udeleženci in udeleženke pred ustvarjanjem zbrali v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, kjer so jih pozdravili direktorica trebanjskega CIK-a Patricija Pavlič in vodja trebanjske območne izpostave JSKD Joži Sinur ter mentorica tabora Marta Bartolj. Nato so mlade likovnike in likovnice navdihnili še ustvarjalci, ki so sodelovali na 55. Mednarodnem taboru likovnih samorastnikov. Učenke in učenci so jih lahko opazovali pri njihovem delu in z njimi tudi pokramljali. 

Tradicionalno slikarsko srečanje za osnovnošolce so nadaljevali na Debenci pri Mirni, kjer so mladi poiskali različne kotičke za ustvarjanje. Vsi sodelujoči so prejeli priznanja za sodelovanje, ustvarjena dela pa bodo na ogled v virtualni razstavi, ki bo objavljena na Facebook strani OI Trebnje JSKD in YouTube kanalu JSKD OI Trebnje. 

Mali likovni tabor, ki že več kot dve desetletji bogati utrip Mirnske in Temeniške doline, omogočajo občine Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

 

Besedilo: Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi