Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

REGIJSKA TEMATSKA RAZSTAVA VELIKA ČRTA V KRŠKEM

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je v letu 2017 razpisal temo za 6. državno tematsko razstavo Velika črta. Izbrano temo je ponudil kot izziv, ki lahko ustvarjalcem razširi likovno in miselno obzorje in jih spodbudi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja. Namen regijskih tematskih razstav in državne tematske razstave je prikazati kakovostne rezultate ljubiteljske likovne ustvarjalnosti.

Na razpis Regijske tematske razstave »Velika črta« Dolenjska, Bela krajina in Posavje se je prijavilo 35 avtorjev z 39 deli. Akademski slikar Dušan Fišer je opravil izbor del in izmed prispelih 36 del 33 avtorjev je izbral 18 del. Pri izboru je upošteval razpisne kriterije: ustreznost razpisanim določilom, velikost nosilca, razmerje med linearnimi in nelinearnimi elementi, likovna dovršenost in izvirnost.

Iz območja delovanja JSKD OI Trebnje sta bili izbrani deli Metode Turk: Črno bela rapsodija in delo Nataše Zaletelj: Življenjska vez. Obe avtorici delujeta v okviru Društva likovnikov Trebnje. Čestitamo!

Otvoritev Regijske tematske razstave Velika črta je bila v Krškem, 25. oktobra 2017, ob 18. uri v Dvorani v parku. V kulturnem programu je nastopila vokalna skupina Vokalnih 5, ki deluje v okviru KD Bučka. Razstava bo na ogled do 21. novembra 2017.

 

 

 

Oglejte si tudi