Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Mažorete so se tokrat posvetile delu s palico

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območna izpostava Trebnje že vrsto let v sodelovanju z Mažoretno zvezo Slovenije in Trebanjskimi mažoretami pripravlja enodnevni seminar za mažorete. Potem ko so zaradi epidemičnih razmer lani tradicionalni seminar izvedli v prilagojeni obliki, pa so se letos mažorete spet srečale v Dolenji Nemški vasi na celodnevnem seminarju.

Tretjo soboto v novembru so jih gostili v telovadnici Podružnične šole Dolenja Nemška vas, kjer se je zbralo 36 mažoret iz šestih klubov: Društvo kamniških mažoretk Veronika, KD Laška pihalna godba - Mažorete Laško, Mažoretno društvo Moravške Lilije, Novomeške mažorete, Klub RAP Radeče in Trebanjske mažorete. Letošnji seminar je bil namenjen mažoretam, starim nad 12 let, ki so se posvetile delu s palico.

Za ogrevanje udeleženk je poskrbela Vanja Kovačič, nato pa so se mažorete posvetile delu s palico pod mentorstvom Tima Udovič, ki že od leta 2006 trenira v Mažoretnem Twirling in plesnem klub Mace iz Cerknice, od leta 2017 pa v klubu deluje tudi kot trener in koreograf.

Ob zaključku seminarja so udeleženke prejele potrdila, sicer pa so po celodnevnem delu odhajale nekoliko utrujene, a zadovoljne, saj bodo lahko nova znanja koristno uporabile.

Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi