Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Galerijsko dogajanje v januarju in februarju 2018

Konec preteklega leta, natančneje 29. decembra 2017, so si ljubitelji umetnosti na prvem programu RTV Slovenija lahko ogledali film Samorastniške kronike, ki prestavlja razvoj mednarodnih taborov in naše galerije. Vtisi gledalcev so izredno pozitivni, predvajani film je bil res prava paša za oči in lepa promocija naše galerije in našega kraja. Film si lahko ogledate tudi v naši galeriji.

Novo koledarsko leto pa je čas, ko vsi zremo v prihodnost in si zastavljamo nove cilje. Tudi v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje smo že s polnim zagonom zakorakali naprej. In kaj nam prinaša prvi mesec leta 2018? Kar nekaj zanimivih dogodkov. V četrtek, 11. januarja 2018, smo ob 18. uri  organizirali vodstvo po razstavi Na+ključ+je štirih zgodb. Po razstavi sta obiskovalce popeljali Simona Zorko in Andrejka Vabič Nose.  Aktualna razstava bo na ogled do 11. februarja 2018. Nadaljujemo tudi s predavanji v sklopu krožka Zgodovina umetnosti skozi čas. Člani UTŽO Trebnje so na predavanju 11. januarja z naslovom Grk v Španiji spoznali življenje in delo umetnika El Greca. V okviru pedagoškega programa za osnovnošolce pa smo med 16. in 19. januarjem izvedli delavnico z naslovom Tihožitje/Vzorci.

Že sedaj pa vas lepo vabimo na Dan odprtih vrat Galerije likovnih samorastnikov Trebnje, ki bo v četrtek, 8. februarja 2018. Kot vsako leto ob slovenskem kulturnem prazniku si boste lahko od 10. do 18. ure brezplačno ogledali stalno in začasno razstavo del. Obiskovalci se na dan kulture ob 11. uri lahko udeležite vodenega ogleda začasne razstave Na+ključ+je štirih zgodb, ob 18. uri pa še vodenega ogleda prenovljene stalne razstave. Po razstavnem programu vas bo popeljala kustosinja Andrejka Vabič Nose.

Vse podrobnosti o razstavnem in pedagoškem programu, o likovnih delavnicah in drugih dogodkih v naši galeriji najdete na naši spletni strani (http://www.galerijatrebnje.si/ ) in na družabnem omrežju Facebook (https://www.facebook.com/gallerytrebnje/). Za vas smo pripravil tudi krajše predstavitvene filmčke o prenovljeni stalni razstavi, ki si jih lahko ogledate na spletni strani You Tube (https://www.youtube.com/channel/UC3Wh496w8-vlNCGeRg7axPA).

Simona Slak, Andrejka Vabič Nose

Oglejte si tudi