Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Koncert New Swing Quartet in Orkester Slovenske vojske

Vabljeni na koncert Orkestra Slovenke Vojske pod vodstvom dirigentke Andreje Šolar s solisti New Swing Quarteta, ki bo v sredo, 19. decembra 2018 ob 19.30 uri, v Športni dvorani OŠ Toneta Pavčka.

Orkester Slovenske vojske, ki je bil ustanovljen leta 1996, sestavljajo večinoma glasbeniki z akademsko izobrazbo. Vsak, ki želi igrati v orkestru, mora imeti zaključeno vsaj peto stopnjo izobrazbe glasbene smeri, uspešno mora opraviti avdicijo in kot vsi pripadniki Slovenske vojske tudi vojaško strokovno usposabljanje.
Orkester šteje kar 48 glasbenikov, ki vadijo vsak dan individualno, po sekcijah ali z različnimi zasedbami. Vsako leto načrtujejo koncerte ob dnevu Slovenske vojske, v jesenskem terminu pripravi letni koncert, v božično-novoletnem času pa nastopa v večjih slovenskih mestih.
New Swing Quartet je v svojem večletnem delovanju s sodobnim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, prepričal tudi najzahtevnejše občinstvo. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga. Ustanovljen leta 1968, je kvartet dosegel svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. Njegova bogata diskografija obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka. Delo kvarteta krasijo tudi mnoge nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

 


 

 

 

 

Oglejte si tudi