Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

KZ Trebnje odprla nov prodajni center v Žužemberku

V torek, 12. maja,  je KZ Trebnje odprla nov prodajni center v Žužemberku. 

Z gradnjo, ki je bila izredno hitra, so pričeli decembra 2019, prejšnji teden pa so vanj stopili že prvi kupci. Center ima dve etaži in vsaka meri po 800 m2. V njem lahko kupite živila, tehnično blago, ves gradbeni material in vse za vrt. V lokalu s pokrito teraso si lahko privoščite pijačo ali kavico s pogledom na dolino reke Krke. Naložba je skupaj z nakupom zemljišča vredna približno 2,8 milijona evrov.

 

»KZ je v Žužemberku prisotna od leta 2001 in od 30 investiranih objektov, pri katerih sem sodeloval, je praktično to eden najhitreje in najlepše zgrajenih objektov, za kar se gre zahvaliti podjetju ALVA iz Šentlovrenca,« je povedal sedaj že bivši direktor g. Ludvik Jerman, ki je zadrugo vodil 24 let.

 

KZ je  imela lani nekaj manj kot 47 milijonov evrov prihodkov. Po prometu je druga največja zadruga v Sloveniji, po obsegu poslovanja s kmeti pa največja. Večji del prihodkov je iz prodaje živil, tehničnega blaga ter gostinskih storitev. Velik delež pa doprinaša odkup in prodaja mesa, mleka in drugih kmetijskih proizvodov. Manjši odstotek pa beležijo z odkupom in razrezom lesa in drugih prihodkov.

 

Večja in bolj bogata ponudba v novem centru je skoraj neprimerljiva s prejšnjo. V tehnično trgovino so dodali ponudbo male kmetijske mehanizacije Stihl, bogat vrtni oddelek, v živilski trgovini pa so razširili ponudbo sadja in zelenjave, povečali delikateso in uvedli dopeko. V trgovini pa je tudi več hladilnih vitrin.

 

»Verjamem, da bo ta center velika pridobitev za prebivalce Žužemberka in širšega območja Suhe krajine. Vodstvo zadruge in naši prodajalci se bomo zagotovo trudili, da bo naša ponudba čim boljša in, da bomo v čim večji meri upravičili pričakovanja naših kupcev. Kupci v vseh naših živilskih trgovinah v prihodnje postopoma zagotovo lahko pričakujejo več domače, lokalno pridelane hrane, kar menim, da je to velikega pomena tako lokalno za okolje, pridelovalce hrane, kakor tudi za same kupce,« pove sedanji direktor, g. Stanko Tomšič.

 

KZ Trebnje ima približno 730 članov oziroma lastnikov ter zaposluje 180 delavcev. Z novim prodajnim centrom so dokazali veliko podporo lokalnim pridelovalcem hrane, istočasno pa povečujejo tudi razvoj in ohranjanje kmetijstva.

 

Mojca Smolič

Oglejte si tudi