Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

STAR – STreet ARt projekt

STAR – STreet ARt projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Evropa za državljane, povezuje 14 partnerjev, ki bodo v okviru projekta, s pomočjo street arta oz. ulične umetnosti, regenerirali marginalizirana področja mest ter promovirali street art kot orodje za  večjo udeležbo prebivalcev.

Partner v projektu je Občina Trebnje, CIK Trebnje v projektu podpira  Občino Trebnje pri izvajanju aktivnost.

Prvo partnersko srečanje projekta se je odvijalo v mestecu Arcugnano v Italiji, kjer so od 21. do 23. julija 2021 gostili predstavnike devetih partnerjev, preostali partnerji so se srečanja zaradi omejitev povezanih z boleznijo COVID-19 udeležili preko spleta.

Znano italijansko gostoljubje ni izostalo, saj so partnerje že prvo popoldne sprejeli poslušalci, ki so z velikim zanimanjem poslušali predstavitve partnerskih organizacij.

Drugi dan srečanja so partnerji predstavili lokalne aktivnosti povezane s projektom. V Trebnjem se je treh delavnic, v katerih so risali posebne, barvite in zabavne talne igre, udeležilo več kot 80 otrok. Njihove idejne zasnove bodo podlaga za talno poslikavo na poti ob otroškem igrišču pri DSO Trebnje.

Posebne pozornosti sta bila deležna strokovnjak za street art Antonio Ceccagno, predstavnik združenja JEOS, ki je na primerih iz Italije predstavil vlogo  street arta pri razvoju marginaliziranih območij, in  street art umetnik Luis Gomez, ki je v času srečanja ustvarjal mural na stenah Občine Arcugnano. Luis Gomez je spregovoril tudi o načinih ustvarjanja grafitov in doživljanju tovrstne umetnosti.

Andrejka Vabič Nose

Oglejte si tudi