Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Občina Trebnje

V občini Trebnje najdemo mnogokateri skriti biser, ki ga je vredno odkriti in obiskati. Naše kraje prepredajo številne kulturne in arhitekturne znamenitosti, etnološke posebnosti in čudovita narava, na poseben način pa so jih zaznamovale tudi določene pomembne osebnosti. Med najbolj obiskane znamenitosti zagotovo spadajo naslednje:

Jurjeva domačija je od leta 2000 kulturno-etnološki spomenik lokalnega pomena in ena izmed najzanimivejših kulturnih znamenitosti v občini Trebnje iz sredine 18. stoletja. Stoji v vasici Občine.

Baragova domačija v Mali vasi je rojstna hiša slovenskega misijonarja Friderika Ireneja Barage.

Obeležje 15. poldnevnikanavideznega polkroga, ki povezuje oba Zemljina tečaja in vse kraje, kjer sonce istočasno vzhaja, doseže poldan in zahaja ter določa zemljepisno dolžino v vrednosti 15° 00´ 00´´.

Spominska soba 1. kongresa Slovenske protifašistične ženske zveze v Kulturnem domu v Dobrniču približa obiskovalkam in obiskovalcem podobo težkega časa, v katerem je potekal kongres - edinstven v takratni Evropi.

Spominski park osamosvojitvenim bojem leta 1991 in žrtvam le-tega na Medvedjeku.

Galerija likovnih samorastnikov je danes znana kot edina zbirka naivne – samorastniške umetnosti v Sloveniji in ena izmed pomembnejših v svetu.

Oglejte si tudi