Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
9°C
-3°C
JUTRI
7°C
-3°C

ZAČETNI LIKOVNI TEČAJ 1 - Tečaj risanja

3613
Organizator: JSKD OI Trebnje v sodelovanju z Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje in CIK Trebnje
Vstopnina: 50 EUR
Predavatelji in mentorji: Izobraževanja bo vodila ANA CAJNKO, univerzitetna profesorica likovne pedagogike. Diplomirala je na Fakulteti za pedagogiko v Ljubljani na štiriletnem univerzitetnem programu likovne umetnosti pri akademski kiparki in profesorici Dragici Čadež in prof. Hermanu Gvardjančiču. Ima dolgoletne izkušnje s poučevanjem, izvajanjem delavnic, tečajev in seminarjev na likovnem področju, za vse starostne skupine. Uveljavila se je tudi kot likovna ustvarjalka s številnimi samostojnimi razstavami in performansi, tako s področja umetniške keramike, kot slikarstva. Je prejemnica vrste mednarodnih nagrad in priznanj, s področja umetniške keramike in slikarstva. Nekatera njena dela so v zbirkah uglednih mednarodnih muzejev in galerij.


VSEBINA
Program tečaja uvaja v miselno in praktično načrtovanje končnega likovnega dela.
Obsega vaje iz risanja hitre skice ¬ kroki, skice kot beleženje vtisa o nekem videnem motivu, zabeleženje zamisli ali kot skico po spominu na videno.
Tečaj vključuje vaje iz področja študijske risbe, ki omogočajo dobro poznavanje motiva ali določene podrobnosti z namenom večje suverenosti pri ustvarjanju končnega likovnega dela.

Poleg tega se bodo tečajniki posvetili vajam v risanju oglatih, oblih in okroglih predmetov in risarskim vajam v risanju predmetov v prostoru v različnih položajih. Vaje omogočajo razvijanje likovnega načina razmišljanja in opazovanja predmeta, ki ga rišemo. Tečaj vpeljuje v veščino risanja tako da lahko tečajnik svoje znanje razvija naprej v katerikoli smeri. Pri tem so mu v oporo nadaljevalni tečaji. Primeren je za vse, ki se želijo seznaniti z osnovami renesančne perspektive. Primeren je tudi kot priprava za preizkus znanja risanja.
POTEK, TRAJANJE IN KRAJ IZOBRAŽEVANJA
Tečaj bo potekal en vikend, soboto in nedeljo,
18. in 19. marca 2017, od 10. do 17. ure v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje.
Tečaj obsega 16 pedagoških ur. Predviden je enourni odmor za kosilo med 12. in 13. uro.
ROK PRIJAVE IN PLAČILO
• Prijava je možna po razpisu priloženi prijavnice, ki jo lahko posredujete po e-pošti ali pa preko spletne prijavnice SPLETNA PRIJAVA TEČAJ RISANJA- Rok za prijavo 1. marec 2017.
• Rok prijave je 1. marec 2017.
• Ko bomo zbrali dovolj prijav, vam bomo poslali obvestilo z vsemi potrebnimi informacijami. Če bo prijav premalo, bomo izobraževanje odpovedali.
• Predračun za plačilo kotizacije boste prejeli približno 14 dni pred začetkom posameznega tečaja.
• Če se boste prijavili in kasneje ugotovili, da se izobraževanja ne morete udeležiti, odpovejte takoj.
• Že plačano kotizacijo vrnemo samo v primeru bolezni, če predložite zdravniško potrdilo.
CENA
• Kotizacija za tečaj znaša 50 eur.
• V kotizacijo je vključena šolnina in ves potreben material. Poravnati jo je treba v celoti pred začetkom izobraževanja.

VREDNOTENJE PROGRAMA
Obseg izobraževanja je 16 pedagoških ur. V skladu z 19. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive (Uradni list RS, št. 54/02, 123/08, 44/09 in 18/10) se program seminarja ovrednoti z 1 točko.

KAJ MORATE ŠE VEDETI
• Vsi tečaji so namenjeni odraslim, ustvarjalcem, dijakom zadnjih letnikov, študentom in pedagogom.
• Število udeležencev je omejeno (med 8 in 10), upoštevali bomo vrstni red prijav.

Strokovno vodstvo: Izobraževanja bo vodila ANA CAJNKO, univerzitetna profesorica likovne pedagogike. Diplomirala je na Fakulteti za pedagogiko v Ljubljani na štiriletnem univerzitetnem programu likovne umetnosti pri akademski kiparki in profesorici Dragici Čadež in prof. Hermanu Gvardjančiču. Ima dolgoletne izkušnje s poučevanjem, izvajanjem delavnic, tečajev in seminarjev na likovnem področju, za vse starostne skupine. Uveljavila se je tudi kot likovna ustvarjalka s številnimi samostojnimi razstavami in performansi, tako s področja umetniške keramike, kot slikarstva. Je prejemnica vrste mednarodnih nagrad in priznanj, s področja umetniške keramike in slikarstva. Nekatera njena dela so v zbirkah uglednih mednarodnih muzejev in galerij.


Ime in priimek kontaktne osebe: Na sedežu izpostave ali po telefonu 07 348 12 50 ali preko e-pošte oi.trebnje@jskd.si.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!